Gazete Vatan Logo

ÖSYM Sınav Takvimi! ALES ne zaman? ALES başvuru tarihleri belli oldu!

ÖSYM corona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavların başvuru tarihleri, uygulanması ve sonuçların açıklanma tarihlerini güncelledi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) hazırlanan adaylar da ALES başvuruları ve sınav tarihlerini merak ediyor. Peki, ALES ne zaman? ALES başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte ALES başvurusu ve sınav tarihleri...

ÖSYM Sınav Takvimi! ALES ne zaman? ALES başvuru tarihleri belli oldu!

Corona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlarla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2020 yılında uygulanacak sınav takviminde güncelleme yaptı. Sınavların başvuru, uygulama ve sonuç açıklama tarihleri yeniden düzenlendi. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalar ile Doktora ve yüksek lisans yapmak isteyenler adayların seçiminde kullanılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile ilgili tarihler de merak ediliyor. Peki, ALES ne zaman? ALES başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte 2020 ALES başvuru ve sınav tarihleri...

2020 ALES TARİHLERİ BELLİ OLDU

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları daha önce alınmıştı. 2020-ALES/1 için başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru tarihlerinden faydalanabilecek.

ALES NE ZAMAN? İŞTE ALES BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM sınav takvimine göre 2020-ALES/1 için geç başvuru tarihi 14 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Adaylar 16 Ağustos'ta yapılacak 2020-ALES/1 için geç başvurularını aynı gün saat 23:59'a kadar yapabilecek. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Haberin Devamı

ALES başvurularını kaçıran ve geç başvuru yapmak istemeyen adaylar 2020-ALES/2 sınavına başvuru yapabilecek. ÖSYM'nin son sınav takvimine göre, 6 Aralık'ta gerçekşeltirilecek 2020-ALES/2 sınavına başvurular 1 Ekim'de alınacak. 2020-ALES/2 sınavının geç başvuru tarihi de 4 Kasım olarak belirlendi.