Gazete Vatan Logo

Onur Apaydın kimdir? Candan kardeşler davasındaki Onur Apaydın ne iş yapıyor, kaç yaşında, nereli?

Suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin yer aldığı suç örgütünün yöneticileri arasında gösterilen Onur Apaydın merak konusu oldu.

Onur Apaydın kimdir? Candan kardeşler davasındaki Onur Apaydın ne iş yapıyor, kaç yaşında, nereli?

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşleri kapsayan örgüt liderlerinden biri olduğu iddia edilen Onur Apaydın 54 kişiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. Peki, Onur Apaydın kimdir, nereli? Onur Apaydın ne iş yapıyor?

ONUR APAYDIN KİMDİR?

İstanbul’da faaliyet gösteren suç örgütünün liderlerinden Onur Apaydın 54 kişiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. Örgüt lideri olarak 13 kişiyi “ucuz araç” iddialarıyla yaklaşık 10 milyon lira dolandırmıştır.

Onur Apaydın'ın nereli olduğuna ilişkin bilgi yok ancak İstanbul'da yaşadığı bilinmektedir.

CANDAN KARDEŞLER DAVASI

Bahar ve Nihal Candan kardeşler, suç örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Örgüt lideri Eren Koç’un 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaa açıklamasında, örgütün paravan şirketler aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı belirtildi. Şahıslar, müştekilere tanıdıkları vasıtasıyla ulaşarak güven kazandıktan sonra araç dolandırıcılığına yönelmişlerdir.

Davanın seyri, örgüt lideri Eren Koç'un 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle oldukça çetin bir hal aldı. Mütalaa açıklamasında, örgütün paravan şirketler aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Operasyonun detaylarına göre, Apaydın liderliğindeki suç örgütü, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla insanları dolandırıyor ve usulsüz yollarla büyük miktarda para elde ediyordu. 54 kişinin mağdur olduğu belirtilen olayda, suç örgütünün kullandığı dolandırıcılık yöntemleri ve paravan şirketlerin kullanımı büyük bir skandalı gün yüzüne çıkardı.