Gazete Vatan Logo

‘Onlara CHDP diyebiliriz...’

Başbakan Davutoğlu, “CHP ile HDP bir ruh ikizi gibi. Ne HDP ne CHP bu milletin tarihiyle barışık.

Onlara artık CHDP diyebiliriz” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Bitlis’te yaptığı mitingde CHP ve HDP’yi eleştirdi. “CHP ile HDP neredeyse ikiz kardeş haline geldi. İkisi birden Diyanet’e imam hatiplere karşı çıkıyor” diyen Davutoğlu, “Onlara artık CHDP diyebiliriz” diye konuştu. Çözüm süreciyle ilgili de mesajlar veren Davutoğlu, “Seçimde ne netice alınırsa alınsın çözüm süreci kararlılıkla sonuca erecektir” sözünü tekrarladı ve şöyle devam etti:
Böyle soru olur mu?
“Bitlisliler bir ve beraber olarak geleceğe yürüyecek miyiz? Türkiye’de öylesine yanlış işler yapıldı ki. CHP ile HDP neredeyse ikiz kardeş haline geldi. İkisi birden Diyanet’e imam hatiplere karşı çıkıyor. Ne zarar gördünüz? Kendilerince Alevi vatandaşlarımızı memnun edebilmek için yarışa girdiler. Geçmişte Kürt kardeşlerimizi istismar ederek siyaset yapmaya çalıştılar, şimdi de Alevi vatandaşlarımızı. CHP ile HDP bir ruh ikizi gibi. Ne HDP ne CHP bu milletin tarihiyle barışık. Onlara artık CHDP diyebiliriz, ruh olarak farkları var mı? Allah Kürtçe bilmiyor mu diye bir soru sorulabilir mi? Papa, Ermenistan ne diyorsa bunlar aynısını söylüyorlar.”
LİDERLERE İNGİLTERE ÇAĞRISI YAPTI
‘Bizde de kaybeden gitsin’
BAŞBAKAN Davutoğlu, İngiltere’de seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifa ettiğini hatırlatarak, “Buradan Demirtaş’a, Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye sesleniyorum; Ben hazırım. Eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allah’ın izniyle, ertesi gün siyaseti bırakacağım. Peki siz bırakmaya hazır mısınız? Bırakmazlar, çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyor, bizim için koltuk her an terk edilebilecek dünyalık bir makam. Eğer bir an dahi o koltuğa saplanıp kalırsak bütün hayatımız bize haram olur. İşte çağrıda bulunuyorum; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın” dedi.

Haberin Devamı