Gazete Vatan Logo

‘Onlar hep arkamızdan gelecek’!

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık teklifine ortak olmayan muhalefet için “Gelmediler, imza vermediler ama 316 yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı, onlar hep bizim açtığımız yolda arkamızdan gelecekler” dedi

‘Onlar hep arkamızdan gelecek’!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli gençlik çalıştayında yaptığı konuşmada, muhalefeti eleştirdi. “Diğer partiler herhangi bir şekilde böyle toplantılarla halkla bir araya gelemiyor. Onlar kendi kurultay oyunlarıyla meşgul” diyen Davutoğlu, fezlekeleri gelmiş olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması teklifleriyle ilgili şöyle konuştu:

‘Firesiz imza var’

“Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi. MHP, ilk tepkisinden itibaren net bir tavır ortaya koyamadı. HDP, zaten tümüyle yanlış bir yol üzerinde. Tek istikamet üzeri olan parti AK Parti’dir. Meclis’e verilen teklifin altında firesiz bütün AK Parti milletvekillerinin imzası var. AK Parti milletvekillerinin milletimize veremeyeceğini hesap yoktur. Muhalefetin de bir korkusu yoksa, hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar.”

‘Gönüllü destek değil’

“Önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bizim grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı, gönüllü vermedi, destek vermek zorunda kaldı. Çünkü biz onlara hodri meydan deyince kaçacak delik kalmadı da ondan. Kaçacak hiçbir yerleri yok, nereye kaçarlarsa sonlara kadar takip eder, hesabı sorarız. Halbuki biz onlara dedik ki, ‘bu teklifi birlikte verelim.’ Birlikte teklif veremediler. ‘Ortak imzayla verelim madem ki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsunuz’ dedik. Gelmediler, imza vermediler ama 316 yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı, onlar hep bizim arkamızdan gelecekler, hep bizim açtığımız yolda bizim arkamızdan gelecekler. Ama biz bir adım geri atmayacağız. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz.”

Haberin Devamı

‘Örgüt bitme aşamasında’

“Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri, her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. İşte camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kur’an-ı Kerim’in içine bomba tuzaklayanların bir anda cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyundur.”

Haberin Devamı