Gazete Vatan Logo

Omicron filmi konusu, yeni varyant sonrası merak ediliyor! The Visitor from Planet Omicron filmi konusu ne, film kaç yılında yapıldı?

Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana’da geçen hafta virüsün çok sayıda mutasyona uğramış, ‘B.1.1.529‘ olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlanmış ve 32 mutasyona sahip B.1.1.529 ‘süper varyant‘ olarak nitelendirilmişti. Geçtiğimiz cuma günü toplanan DSÖ yetkilileri, ön kanıtların ‘diğer endişe verici varyantlardan daha yüksek enfeksiyon riski’ taşıdığını gösterdiği bu varyantı ‘Omicron’ diye adlandırdığını duyurmuştu. Söz konusu gelişmelerin ardından komplo teorisisi severlerin yeni argümanı 2013 yılında yapılan “The Visitor from Planet Omicron” adlı film oldu. Peki, Omicron filmi konusu nedir?

Omicron filmi konusu, yeni varyant sonrası merak ediliyor! The Visitor from Planet Omicron filmi konusu ne, film kaç yılında yapıldı?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), B.1.1.529 Covid varyantını Omicron olarak adlandırdı. ‘B.1.1.529‘ olarak isimlendirilen yeni bir varyanta Omicron ismi verildi. Yeni varyantları adlandırmakta Yunan alfabesini kullanan DSÖ’nün neden bu sefer sıradaki ‘Nu’ ve ‘Xi’ harflerini atlayıp ‘Omicron’a ismini kullandığı da merak edildi. Öte yandan virüsün isminin açıklanması sonrası komplo teorisyenler 2013 yapımı The Visitor from Planet Omicron’a atıf yapmaya başladı. İşte Omicron filmi konusu

DSÖ YENİ VARYANTA NEDEN OMİCRON İSMİNİ VERDİ?

Britanya merkezli Telegraph gazetesinin sağlık muhabiri Paul Nuki’nin kaynaklardan aktardığına göre, DSÖ bunu bilerek yaptı.

Buna göre ‘Nu’ harfinin İngilizce ‘yeni’ anlamına gelen ‘new’ kelimesini çağrıştırmasını istemeyen yetkililer, ‘Xi’ harfiniyse Çin’le kurum arasında tatsızlık çıkmasın diye pas geçmiş. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in adının İngilizce yazılışı Xi Jinping; DSÖ yetkilileri bu isme bir gönderme yapıldığının düşünülmesini istememiş.

THE VİSİTOR FROM PLANET OMİCRON FİLMİ KONUSU NEDİR?

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Mike Donahue’nin yaptığı The Visitor from Planet Omicron filminin başrolünü Inge Jaklyn Sally Kirkland ve Tom Tangen paylaşıyor.

Filmde bir uzaylı dünyaya botanik bir virüsle geliyor ve bu virüs dünyayı tehdit ediyor.