Gazete Vatan Logo

Olası ölümü öngörebilirdi!

Küçük Nihat’ı vuran polise müebbet istendi

12 yaşındaki Nihat’ın ölümüyle ilgili iddianame tamamlandı, 5 sanık polis hakkında dava açıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçen Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak tutuklu 1 özel harekat polisine, ‘Olası kast ile nitelikli öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle, 1 amir ve 3 özel harekat polisine ise ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

12 kalibrelik fişek

Cizre Cumhuriyet Savcısı Remzi Demir tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Mehmet N.G.’nin tamamen bireysel olarak adli emanetin 2015/20 sırasında kayıtlı olan Mossberg marka pompalı av tüfeği ile uygulamada kapalı yer operasyonlarında kapı açma ve cam delmek için kullanılan 12 cal’lik gaz fişeklerini maktul ve arkadaşlarının yönüne doğru üç dört el ateşlemesi sonucunda, Nihat Kazanhan’ın öldüğü belirtildi. Olay günü şüpheli Mehmet N.G.’nin maktul Nihat Kazanhan ve arkadaşlarının yönüne yapmış olduğu atışların olayın gelişimi, kullanmış olduğu silahın niteliği, menzili ve tüm dosya kapsamı dikkate alındığında maktul Nihat Kazanhan ve arkadaşlarından birisine isabet etmesi durumunda ölüm ile neticelenebileceğinin öngörebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Sanık kayıtsız kaldı...’

Olayda kullanılan silahın bir bir şahsın öldürücü bölgesine gelmesi durumunda öldürebileceğinin objektif olarak da tahmin edilebileceği vurgulanan iddianamede, “Şüpheli Mehmet N.G.’nin sonuç konusunda kayıtsız kaldığı ve üzerine atılı ‘öldürme’ suçunu olası kast ile işlediği, tanık beyanlarıyla da anlaşılmıştır” denildi.

Cam delme fişeği öldürmüş

İddianamede Nihat’ın ölümüne kapalı yer operasyonlarında kapı açma ve cam delmek için kullanılan gaz fişeğinin neden olduğu söylendi.

İlk tutuklanan polis anlatınca...

OLAYIN ardından polis memuru H.V. tutuklanmıştı. Ancak daha sonra gerçekleri anlatınca tahliye edildi. H.V., savcıya olay günü yaşananları anlatmış ve “Biz kimsenin tutuklanmayacağını düşünüyorduk. Yapmadığım bir suç için cezaevindeydim. Nihat Kazanhan’ı ben öldürmedim, Mehmet N.G. öldürdü. Daha önce söylemediğim için pişmanım” demişti. Bu ifadenin ardından özel harekat polisi Mehmet N.G. ise Ankara’da tutuklanmıştı.

Haberin Devamı