Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimi olacak mı? 1 Haziran'da okullar açılacak mı?

Corona virüs önlemleri kapsamında alınan tedbirlerin esnetilmesi gündemde. Normalleşme sürecinin adım adım uygulanacak. Normalleşme takviminin ilk gündem maddesi ise eğitim. Okullar ne zaman açılacak sorusu normalleşme süreci ile birlikte merak edilen sorulardan biri. Okulların açılacağı tarih olarak 1 Haziran işaret ediliyordu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimi olacak mı? 1 Haziran'da okullar açılacak mı? İşte okulların açılacağı tarih ile ilgili son dakika bilgileri...

Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimi olacak mı? 1 Haziran'da okullar açılacak mı?

Corona virüs önlemleri ile birlikte ara verilen örgün eğitim normalleşme süreci takvimi ile yine gündeme geldi. Okulların tatil edilmesi salgının yayılım hızını düşürmek için alınan tedbirlerin başında geliyordu. Bu süreçte de atılan ilk adımlardan biri de EBA sistemi üzerinden Uzaktan Eğitim oldu. Türkiye'de corona virüs normalleşme sürecinin gündeme alınmasıyla beraber en çok konuşulan konulardan biri de okulların açılacağı tarih ve telafi eğitimlerinin ne zaman yapılacağı oldu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Telafi eğitimi olacak mı? 1 Haziran'da okullar açılacak mı? İşte okulların açılacağı tarih ile ilgili son dakika bilgileri...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Bakan Selçuk, katıldığı canlı yayında "Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran'da açarız." dedi. Konuyla ilgili nihai karar ise Bilim Kurulu tavsiyeleri ile Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek.

Haberin Devamı

OKULLAR, TELAFİ EĞİTİMLER VE LGS İLE İLGİLİ SON KARAR AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının başlama saati henüz bilinmiyor. Toplantının 15.00 gibi başlaması beklenirken toplantı biter bitmez hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Kritik toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu corona virüs ile mücadele süreçlerine ilişkin sunumlar yapacak.

LGS ÖNE Mİ ALINACAK?
Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek milyonlarca öğrencinin gözü de bugünkü toplantıda olacak. Selçuk’un hazırlanan seçeneklerle ilgili sunum yapacağı Kabine’de, 1.8 milyon öğrencinin gireceği LGS takvimi de ele alınacak. Sınavın temmuz ayına sarkmadan haziran ayı içerisinde, son hafta yapılması önerilecek. Toplantıda ayrıca 25-26 Temmuz’a ertelenen ve 2.5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS’nin öne alınması konusu da ele alınacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “zaten sıkıntıda olan turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi” için sınavın öne çekilmesini istediği kaydediliyor. Toplantıda tüm bu senaryolar da değerlendirilecek ve bir karar alınacak. Öğrenciler ve aileleri, bir süredir sosyal medyadan YKS’nin öne alınmaması için kampanya yürütüyor.

Haberin Devamı