Gazete Vatan Logo

En güzel öğretmenler günü mesajları ve sözleri! Duygusal, kısa, uzun, anlamlı anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe Öğretmenler günü mesajları 2022

Öğretmenler günü mesajları ve sözleri için aramalar arttı. Öğretim hayatımızın en büyük emekçileri öğretmenlerimizin gününü kutlamak isteyenler için kısa, uzun, anlamlı, duygusal seçenekli öğretmenler günü mesajları ve sözleri derledik. İşte anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe 24 Kasım öğretmenler günü mesajları ve sözleri…

En güzel öğretmenler günü mesajları ve sözleri! Duygusal, kısa, uzun, anlamlı anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe Öğretmenler günü mesajları 2022

Ömrümüzün büyük bir kısmında kuşkusuz büyük emekler sarf eden öğretmenlerimiz için 24 Kasım 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanıyor. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti. Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. İşte Kısa, uzun, duygusal, anlamlı 24 Kasım öğretmenler günü mesajları ve sözleri…

Öğretmenler günü mesajları ve 24 Kasım sözleri!

“Öğretmen doğan güneş gibidir, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”

Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

Haberin Devamı

Bizlere göstermiş olduğunuz sonsuz sabır, inanç ve hoşgörü için teşekkür ederiz. Gösterdiğiniz o inanç, bugünkü başarılarımızda bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

“O dopdolu sevginiz her şeye değer öğretmenim, şefkatli bakışlarınız içimi ısıtır öğretmenim. Sabrınız her defasında beni de güçlendirir öğretmenim… Öğretmenler Gününüzü kutlarım.”

“Siz bir ışık, biz de o ışığa muhtaç, onunla aydınlanmaya hevesli öğrencileriz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.”

“Benim sevgi elçisi, doğru bekçisi, bilgi avcısı güzel öğretmenim. Bana kattığınız her şey için minnettarım. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.”

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm saygı değer öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun!

Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

“Eğitim bir kova doldurmak değil, ateş yakmaktır”.

Haberin Devamı