Gazete Vatan Logo

Öğrencilerden Kocaoğlu'na destek!

EGE ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyona tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek veren öğrenciler operasyonun siyasi baskı aracına dönüştüğünü savundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nde okuyan 30 öğrenci basın açıklaması yaptı. CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel’in de izlediği açıklamada konuşan Ege Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Başkanı Sezer Dikici, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun siyasi baskı aracına dönüştüğünü iddia etti. Başkan Kocaoğlu’nun öğrenci dostu olduğunu, gençlerin her alanda başarılı olabilmesi için bir çok projeye imza attığını, bunun en güzel örneklerinden birisinin ise üniversite önlerinde sabahları ücretsiz çorba dağıtımı ve İzmir’i kazanan öğrencilerin otogardan alınıp kazandıkları üniversitelere yönlendirilmesi olduğunu açıkladı. Dikici, şöyle dedi:

"Ayrıca 2009 yılında Anayasa Mahkemesi’nin belediyelerce verilmekte olan öğrenci burslarını iptal rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bursları öğrencilere 1 ay daha vermeye devam etmiştir. Öğrenci dostu belediye başkanın en büyük projelerinden birisi de ’Abla-Abi-Kardeş’ projesidir. 7 yılda gençlere Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki kapalı buz pisti, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Tarihi Havagazı Gençlik Merkezi gibi daha bir çok projeleri biz gençlere armağan etmiştir."

Türkiye’deki en ucuz öğrenci ulaşımının Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmekte olan ’Büyükşehir öğrenci kartları’ ile İzmir’de yapıldığını belirten Dikici, şöyle devam etti:

"Aziz Kocaoğlu’nun İzmirli gençlere İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonların bir an önce son bulmasını diliyoruz. Ayrıca 6 aydır iddianamesi hazırlanamadığı için tutuklu bulunan belediye bürokratlarının ve çalışanlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz. Öğrenci dostu Başkan Kocaolu’nun sonuna kadar arkasındayız."
Öğrenciler ’İzmir Azizdir, Aziz kalacak’, ’Gün gelecek. Devran dönecek. AKP halka hesap verecek’, ’Burası İzmir, Kayseri değil’ sloganları attı. DEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alp Özdemir de destek verdi.

KOCAOĞLU’NDAN YAZILI AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla İmar Plan değişikliği nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesini yazılı açıklamayla değerlendirdi. Ağustos ayında verilen soruşturma iznine geçen bayram toplantısında sözlü yanıt veren Kocaoğlu konunun yeniden gündeme getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada soruşturma iznine konu olan imar planı değişikliğinin, tüm itirazlarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100 binlik planına uyma zorunluluğu nedeniyle yapıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Biz sadece Bakanlığın hazırladığı üst plana uyduk. Soruşturma açılacaksa, o kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Burada soruşturma açılacaksa, o da 1/100 binlik planı yapandır. Ona açmıyorsun, bana soruşturma açıyorsun. Ne gerek var İzmir’e evrak gidip gelecek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı orada. Bir soruşturma açılacaksa, o kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır."

Haberin Devamı