Gazete Vatan Logo

Öğrenci abonman ne kadar 2023? İstanbul'da öğrenci akbiline zam mı geldi, aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? Aylık öğrenci abonman ücreti 2023

Aylık öğrenci abonman kaç TL oldu, öğrenci akbiline zam mı geldi? İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşım zammı ile birlikte gündeme geldi. İstanbul toplu taşıma ücretleri zammı, 27 Temmuz yani bugün gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısıyla birlikte merak ediliyor. Peki, öğrenci abonman ne kadar 2023? Aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? İşte aylık öğrenci abonman ücreti 2023

Öğrenci abonman ne kadar 2023? İstanbul'da öğrenci akbiline zam mı geldi, aylık öğrenci akbili ne kadar 2023 oldu? Aylık öğrenci abonman ücreti 2023

Aylık öğrenci abonman ücreti 2023 İstanbullular tarafından merak ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, bugün saat 13.00’da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapılacak. Toplantıda İETT zammı gündeme alınırken, toplantıda zam çıkıp çıkmadığı sorgulanıyor. Zam ile birlikte İstanbul'da toplu taşıma zammı sonrası tam ve öğrenci aylık abonman fiyatları da yenilenecek. Peki, aylık öğrenci akbili abonman ücreti ne kadar, öğrenci akbiline zam mı geldi? İşte öğrenci abonman ücretleri ile ilgili merak edilenler…

ÖĞRENCİ ABONMAN NE KADAR 2023, ÖĞRENCİ AKBİLİNE ZAM MI GELDİ?

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine henüz zam gelmedi ancak toplantıda İETT'ye zam gelmesi bekleniyordu, ancak toplantıda zam çıkmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi görüşüldü. İstenilen zam oranlarında anlaşmaya varılamadığı için İstanbul’da toplu ulaşıma zam ertelenmiş oldu.

Haberin Devamı

İBB UKOME toplantısı, Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıda, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi görüşüldü. Görüşülen tekliflerin ardından, istenilen oranlarda anlaşmaya varılamadığı için İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, Marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisi olmak üzere toplu ulaşıma zam ertelendi. Teklifler, alt komisyona çekildi. UKOME, ağustosta aynı gündemle tekrar toplanacak.

İBB yönetimi; enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,07, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etmişti. 

 

 

 

GÜNCEL ABONMAN TARİFESİ NE KADAR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından çıkacak kararın ardından güncel abonman ücretleri belli olacak.

Haberin Devamı

Toplantıda, kentte toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifi görüşülecek.

İBB'nin, UKOME alt komisyonunda, toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapılması teklifinde bulunduğu öğrenildi.

İSTANBUL 2023 GÜNCEL TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ

Tam Elektronik Bilet Ücreti: 9,90 TL

Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti: 4,83 TL

Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti: 7,09 TL

Tam Abonman Ücreti: 777 TL

Öğrenci Abonman Ücreti: 140 TL