Gazete Vatan Logo

O savcı şaşırtan açıklama!

O savcı şaşırtan açıklama!

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ifade vermek için savcılığa çağrıldı. CHP Grup Toplantısı'nın ardından gazeteciler konuyu Kılıçdaroğlu'na sordu. CHP lideri, "Gerekçesini bilmiyorum" diye yanıtladı.
Başsavcılık bu gelişmelerin ardından "İfade çağrısı sehven çıkarıldı, geri alınması için işlemler başlatıldı" diye açıklama yaptı.

Savcı: Haberi oldu, daha ne istiyor?

Al Jazeera'nin ulaştığı bilgilere göre, ifade çağrısını İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir yaptı. Kılıçdaroğlu hakkında hakaret suçundan şikayet olduğunu belirten Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada “Soruşturma kapsamında fezleke düzenlememiz gerekiyordu. Ama yanlışlıkla ifadeye çağırdık. Çağrıyı geri alıyoruz. Kendisi öğrendi işte, daha ne istiyor?” ifadelerini kullandı.



Savcı Mehmet Demir, 17 ve 25 Aralık soruşturmaları sonrasında bazı TV ve gazetelere açıklamalarda bulunmuştu. Demir, içinde bazı yargı mensuplarının da olduğu bir yapının Başbakan Erdoğan'a darbe yapmak istediğini belirterek, "Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına inanan hâkim ve savcılara darbeye karşı çıkma, seslerini yükseltme" çağrısı yapmıştı.





Haberin Devamı