Gazete Vatan Logo

O mu aptal biz mi?

Yargı 33 şirketin ortağı olan patrona, “Doğuştan yetersiz” dedi!

Boşanma davası açan eşi 3 milyar YTL’lik servetinin yarısını istiyor, Ağım da davadan kurtulmak...

Metrocity ile birlikte 33 şirketin ortağı olan Muammer Onur Ağım, Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi’nden, hukuki işlemleri yapma konusunda doğuştan yetersiz olduğu yönünde karar aldı. Hakkında açılan davalardan kurtulmak için böyle bir yola başvurduğu iddia edilen Ağım’ın bu “hukuki” çözümü kabul görürse yargılandığı davalardan ceza almayacak.

Eşi 1.2 milyar dolar istiyor

Muammer Onur Ağım ve eşi Burcu Ağım arasında süren boşanma davasında, Burcu Ağım 10 Euro tazminat ile birlikte eşinin yaklaşık 3 milyar YTL’yi bulan servetinin yarısını istiyor. Hukukçular, Onur Ağım’ın aldığı yetersizlik kararını Aile Mahkemesi’ne sunabileceğini ancak bu mahkemenin karara uymak zorunda olmadığını söylüyor. Hukukçular, Aile Mahkemesi’nin Onur Ağım hakkında yeni rapor isteyeceğini, bu rapora göre hareket edeceğine dikkat çekiyor. Gelen raporda Onur Ağım’ın yetersizliği kanıtlanır ise o durumda Burcu Ağım ile yapılan evlilik cüzdanına atılan imza geçersizlik kazanacak. Hukukçulara göre evlilik geçersizlik kazanacağı için Burcu Ağım’ın davası ve milyar dolarlık talebi havada kalacak.

Hukukçular, Muammer Onur Ağım’ın, yetersizlik iddiasını kanıtlaması durumunda sadece borçlandığı imzalardan değil, ceza davalarından da kurtulacağını ifade ediyor. Hukukçular, iddianın kanıtlanması durumunda Muammer Onur Ağım’ın cezasızlık ehliyetine kavuşacağını hatırlattılar. Muammer Onur Ağım, babası Muammer Ağım ve ablası Seda Gengörü ile birlikte Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Suçları, batan BİSAŞ’ta 17 milyon YTL’lik naylon fatura düzenlemek. 2 yıldan 8 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Naylon fatura davası da

Hem naylon fatura davasının görüldüğü Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nin, hem de İstanbul 2. Aile Mahkemesi’nin Muammer Onur Ağım hakkında, ’doğuştan yetersizlik’kanaatine ulaşabilmek için Adli Tıp’tan gelecek bir raporu bekliyor.

“Adli Tıp gibi tam teşekküllü resmi bir kuruluştan gelecek olan rapor, Muammer Onur Ağım’ın doğuştan yetersizliği yönünde olursa, (Muhtemelen bu akli dengesizlik ile ilgili bir durumdur) bu Muammer Onur Ağım’ın bugüne kadar attığı bütün imzaları geçersiz kılacak. Ağım’ın hakkındaki bütün davalar da düşecek.

Hukukçu görüşü

Evliliği bile geçersiz olur

Avukat Osman Mercan: “Hukuki işlemleri yapma konusunda doğuştan yetersizlik, akli melekelerde bir problem olduğunu gösterir. Bu da büyük bir ihtimalle cezai ehliyetinin olmadığı anlamına gelir. Ancak mahkeme mutlaka Adli Tıp’a sevk ederek cezai ehliyeti konusunda rapor alır. Hukuki işlem yapma yetkisi doğuştan yok ise geçmişe yönelik hukuki işlemleri de kapsar. Evliliği zaten geçersiz olur. Çocuk yine anne-babanın olur ama evlilik geçersiz olursa kadının evlilikten kaynaklanan hakları olmaz”

Batık sanayici ama...Metrocity’nin büyük ortağı

Muammer Onur Ağım, Bursalı ünlü sanayici Muammer Ağım’ın oğlu. Muammer Ağım, 5 yıl önce yaklaşık 100 milyon YTL ile batan Bursa’nın en büyük iplik fabrikası Bursa İplik Sanayi A.Ş.’nin (BİSAŞ) sahibi. BİSAŞ, 2002 yılında battı, ancak Muammer Ağım, 1 yıl sonra Metrocity’nin açılışını yaptı. Gülay Aslıtürk’ün eşi Orhan Aslıtürk’ün firması ile sahte naylon fatura işlemleri yaptığı için Bursa Organize Şuçlar Şubesi’nce gözaltına alınıp ifade verdi ve kendisi, oğlu ve kızı Seda Gengörü hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı