Gazete Vatan Logo

‘O mezarda yatan oğlum olmayabilir!’

‘O mezarda yatan oğlum olmayabilir!’

23 Haziran 2012’de Suriye tarafından düşürülen RF-4E Phantom keşif uçağında şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, oğlunun naaşına DNA testi yapılmasını istiyor.

Acılı baba Ali Ertan, aradan geçen zamanda kafalarda oluşan bir takım soru işaretlerinin halen giderilemediğini iddia etti. Ertan, dosyanın Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturulduğunu belirterek şu iddiaları öne sürdü: “Gökhan’ın naaşını bizzat tespit edemedim. Naaşı bize teslim etmediler, gasilhaneye de giremedik. Teşhis için amcamın oğlu içeri girdi. Ancak oğlumun yüzü belli olmadığından ne kadar doğru teşhis etti belli değil.

‘O mezarda yatan oğlum olmayabilir’


‘DNA testi yapılsın’

“Bizden alınan DNA ve doku örneklerinin mezardan alınacak örneklerle karşılaştırılması gerekir. ‘Mezarı açarsak dayanabilir misin’ diye sordular. Ben de ‘dayanırım’ dedim. Sonrasında mezarı açmaya gerek olmadığı elde bulunan mevcut DNA ve doku örnekleriyle karşılaştırma yapılacağı ifade edildi. Bir baba olarak mezardaki doku ve DNA örneklerinin bizden alınanlarla karşılaştırılmasını istiyorum.”

‘Herkes tayin oldu’

“Olayın ardından 20 gün içinde Gökhan’ın görev yaptığı üssün komutanı, harekat ve istihbarat subayı, otopsi yapan doktorun tayinlerinin çıktığını öğrendik. Dosyanın Malatya’daki savcılıktan yetkisizlik kararıyla askeri savcılığa intikal ettiği söylendi. Şehitlerimizin uçaktan atladığına inanıyoruz. Gökhan’ın arkadaşlarıyla da konuştum. Hatta içlerinden biri düşen bir uçaktan atlayarak kurtulmuş.”

‘BOTLARI NASIL ÇIKTI?’

“Bana ‘Uçak pilotlarla çakılmış olsa bile botlar çözülmüş şekilde ayaktan çıkmaz. Bu şekilde olmaz, olamaz’ dediler. Pilotların kask ve botlarından doku örnekleri alınması gerekmez mi? Ne muntazam botmuş ki birinin fermuarı, diğerinin ipleri çözülmüş halde ayaktan çıkıyor! Uçaktaki dengi çubuğu denizin yüzeyinden çıkıyor. Fırlatılamayan koltuktan dengi çubuğu nasıl çıkar.”

Haberin Devamı