Gazete Vatan Logo

O kelimeyi Gazi de kullanmıştı!

Uzun süre unutulmayacak bir konuşma yapıldı

Başbakan Erdoğan Diyarbakır programını eleştiren muhalefete 1. Meclis zabıtları ve Atatürk’le yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, dün AK Parti Grubu’nda uzun süre unutulmayacak bir konuşma yaptı. Erdoğan, ağırlıklı olarak Mesut Barzani ve Şivan Perwer’li Diyarbakır programına sert eleştiriler yönelten muhalefete tepkilerini ifade etti.

- HİSSEDEMEDİLER: Diyarbakır’da Türkiye’nin tamamı, bölgenin tamamı için tarihi bir an yaşanırken, Türkiye’nin her yerinden sevinç gözyaşları dökülürken, birilerinin yine bu sevinci, umudu, heyecanı paylaşamadıklarını gördük. 4 gündür başta MHP olmak üzere, siyasetçilerin, Türkiye’ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük.

- İLK MECLİS: CHP, MHP yöneticileri, Meclis kütüphanesine giderse ilk Meclis, gizli celse zabıtları okuduğunda, bugün karşı çıktıkları şeyi göreceklerdir. Hem de en başta Gazi Mustafa Kemal’in nutuklarında göreceklerdir. Kürt kelimesini o Meclis’te görecekler. Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarını görecekler, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını, o zabıtlarda görecekler... Osmanlı’ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz’in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin, bize devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezsiniz.

- MUSTAFA KEMAL DE Mİ?: Bize ne diyorlar, ‘şu kavramı kullan’; bölücü...Peki Mustafa Kemal de mi bölücü? ‘Kürdistan’ kelimesini kullanan, o zamanın bütün Meclis mebusları da mı bölücüydü? ‘Kürt damadımız var’ diyen merhum Alparslan Türkeş de mi bölücüydü? Devekuşu kafasını kuma gömer; ‘dünya karanlık, dünya küçük’ der. Bizim tarihimiz de dünyamız da küçük değil. Biz barış, işbirliği, güvenlik temelli olarak hem komşularımızla hem tüm dünya ülkeleriyle hiç tereddüt etmeden irtibat kurarız. Eğer Türkiye kazanacaksa, milletimiz kazanacaksa ilkelerimizi, sınırlarımızı, kırmızı çizgilerimizi, hassasiyetlerimizi dikkate alır, Türkiye’nin kazanacağı her mesafede aktif oluruz.

- KORKANLAR: Korkuyla büyük devlet olunamaz. Kelimelerden, kavramlardan korkanlar, kendi icat ettiği tabulardan, kendi imal ettiği kabuslardan korkanlar büyük devlet inşa edemezler.

‘Ulan hepiniz oradaydınız be’

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Şivan Perwer’in gelmesini eleştirenler için de Ahmet Kaya örneği verdi: “Aynı şeyi Ahmet Kaya’ya yaptılar. Ödül töreninde saldırdılar. Kimler saldırdı? Gezi Parkı’nda bize saldıranlar kimlerse, onlar orada Ahmet Kaya’ya saldırdı... Şimdi o gün Ahmet Kaya’ya saldıran sanatçıların bir kısmı diyor ki ‘o esnada tuvaletteydim’, birisi diyor ki ‘ben dışarıdaydım’. Ulan hepiniz oradaydınız be. Dürüst olun, dürüst. Artık mumunuz söndü.”

‘Genel af kesinlikle yok’

BAŞBAKAN bu akşam (Çarşamba) bir televiyon programında dersaneler konusunda açıklamalar yapacağını söyledi. Erdoğan, af tartışmalarına ilişkin soru üzerine ise, “Bizim gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yoktur, bunu kaç kere söyledim. Ben hayallerimi anlatıyorum, siz genel aftan bahsediyorsunuz, yok böyle bir şey, kesinlikle yok” dedi.

Haberin Devamı