Gazete Vatan Logo

O görevi derhal bırak

O görevi derhal bırak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci olduğunu belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i istifaya çağırdı.

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında dün ilk toplantısını yaptı. PM’nin en genç üyelerini yanına alarak bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, kurultayın bir şenlik havası içinde yapıldığını anlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Rüşvete teslim olmayın: (HSYK seçimleriyle ilgili) Siyasal rüşvete teslim olan bir adaletten, adalet beklenemez. Adaleti güçlü kılmak istiyorsanız, ’Ben siyasal erke bile karşı çıkarım, çünkü ben yargıcım, ben toplumun vicdanıyım’ diyecekseniz siyasal rüşvete karşı çıkacaksınız. Bunu yapmayan yargıca yargıç, savcıya da savcı denmez. Geldiğimiz süreçte bütün bu gerçekler hepimizin önünde duruyor.

AKP vesayetin kendisi: (12 Eylül yıldönümü) Hangi siyasi görüşten olursa olsun, siyasal partilerin hukuk dışında egemen bir vesayeti reddetmeleri, demokrasi açısından büyük bir kazançtır. Ama bunu söylemde değil eylemde de gerçekleştirmeleri gerekir. AKP, vesayetten şikayet etti, şimdi yeni bir vesayetin ta kendisi.

Haberin Devamı

Avrupa birincisiyiz: (Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatındaki asansör kazası) İş cinayetlerinde Avrupa’nın birincisiyiz, dünyanın da üçüncüsüyüz. Nasıl bir demokrasidir, nasıl bir hukuktur, nasıl bir ekonomik anlayıştır bu. İnsanın açıkca, vahşi kapitalizme teslim edilip, ölüme mahkum edildiği bir süreci yaşıyoruz. Böyle bir tabloyu ben içime sindiremiyorum. ’Maliyet zorlaması var...’ Beyefendi sanki muhalefet partisinin milletvekili. Bu kişi Bakan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten söz ediyor). Bütün bu şikayetlerin önlemini alması gereken kişi, ama şikayet ediyor. Merak ediyorum o koltukta niye oturuyor? Şikayet etmek için mi önlem almak için mi? ’Balonu nasıl hafifletebiliriz, tepkiyi nasıl biraz dindirebiliriz’ o amaçla söylenmiş sözler. Samimi değiller.

Kapitalizme teslim oldun: Soma faciasından sonra milletvekillerimiz madenlerde ’yaşam odası kurulsun’ diye önerge verdiler. Bakan Faruk Çelik ret oyu verdi. Yani, ’insanlar ölebilirler’ dedi. Hani maliyet hırsı, kar hırsına teslim oldun sen, vahşi kapitalizme teslim oldun sen... Neden şikayet ediyorsun. O görevi derhal bırakması ve oradan istifa etmesi gerekir, onurlu bir insanın. Hem bu cümleleri edeceksin hem yaşam odalarına karşı çıkacaksın. Siz bir insanı değil, insanların öldürülmesine uygun bir ekonomik sistemi yaratıyorsunuz ve Müslüman geçiniyorsunuz. 10 işçi ölüyor hala sorumlu yok. 301 işçi hayatını kaybetti, sorumlu yok... “

Haberin Devamı

‘Hedef iktidar’ pastası
PM toplantısı başlamadan önce İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın gönderdiği ve üzerinde ‘Tek hedef iktidar’ yazan pastayı Mehmet Bekaroğlu ve Sena Kaleli kesti. Kaleli, birlik, kardeşlik ve iktidar sözü verdiği kısa bir konuşma yaptı ve “Bismillah” diyerek pastayı dilimledi. Bekaroğlu ise “Hiç yabancılık çekmiyorum. CHP, gerçekten Türkiye’nin önemli sorunlarını çözecek, topluma umut olacak bir siyasi parti. Önümüzdeki dönemdeki çalışmalarla bunu gerçekleştirecek. Ben de buna katkı sağlayacağım. Hangi alan açılırsa çalışmam için o alanda çalışacağım. Başka bir beklentim yok” diye konuştu.

Haberin Devamı