Gazete Vatan Logo

O dört kişinin kimliği hâlâ tespit edilemedi

Gezi Parkı eylemleri sırasında, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Belkin Elvan, Okmeydanı’nda vurulduğu yerde anıldı.

‘Savcı kaçıyor’

Burada açıklama yapan ailenin avukatı Oya Aslan, davanın sürecini anlatarak, “Biliyorsunuz soruşturması devam ediyor, savcısıyla görüşmeye çalışıyoruz, şu an kaçar durumda. 4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. Savcı harekete geçmiyor, avukatlardan kaçıyor durumda. Soruşturma ilerlemiyor. 4 kişinin kimliğinin tespiti çok mu zor? Hayır biliyorlar. O kişileri değişik yerlere dağıttıklarını da açıkladılar” diye konuştu.

Avukatın ardından söz alan baba Sami Elvan, “Üç tane çocuğumuz, Berkin için doğum gününde açtıkları pankart yüzünden 8 yılla yargılanıyor. Ama bugün hâlâ Berkin’in katilleri ortada yok” diye konuştu.

‘Sıfıra indirdi’

Anma sırasında yanında bulunan Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı’nın elinin tutan anne Gülsüm Elvan da, “Sözün, lafın tükendiği yer. Ama ben buna eminim, oğlum ona vicdanını sızlatıyor. Çıkmıyor piyasaya çıkmıyor. Bitirdi onun itibarını sıfıra indirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okmeydanı’ndaki anmanın ardından aile, yakınları ve beraberindekiler Elvan’ın, Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarına gitti. Anne Gülsüm Elvan, mezar başına gelir gelmez, “Oğlum arkadaşların karne aldı, sen nerdesin” diye bağırdı. Daha sonra mezarın üzerindeki fotoğrafın üzerine kapanan Elvan, dakikalarca ağladı. Burada konuşan Sami Elvan, eşinin iki yıldır aynı durumda olduğunu belirterek, “Ben iki yıldır eşime haber vermeden oğlumun mezarına geliyorum. Biz sadece adalet istiyoruz” dedi.

Beştepe’te 9 gözaltı
Berkin Elvan’ın Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin gaz fişeği ile vurulmasının yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem yapmak isteyen 9 liseli öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.