Gazete Vatan Logo

O belediyelerin terör fotoğrafları

Teröre destek verdikleri gerekçesi ile 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yeni görevlendirme yapılan belediyelerden bazılarının PKK’ya destek sağladığına ilişkin fotoğraflar yayınlandı.

O belediyelerin terör fotoğrafları

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül’de, terör örgütleri PKK ile FETÖ’ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine KHK gereği yeni görevlendirmeler yapılmasının ardından çarpıcı detaylar çıktı. Belediyelerden bazılarıyla ilgili elde edilen fotoğraflar, terör örgütüne sağlanan desteği gösterdi. Bazı deliller şöyle:

-Dargeçit ilçesinde 10-12 Ekim 2015 tarihleri arasında meydana gelen barikat kurma, çukur kazma ve silahlı terör eylemleri sırasında belediyeye ait kepçenin kullanıldığı, fotoğraflarla belgelendi.

-Mardin’in Artuklu ilçesindeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına yönelik bombalı saldırıda da Dargeçit Belediyesi’ne ait araç kullanıldığı öğrenildi.

-Mardin Derik’te ise 19 Şubat’ta Kale Mahallesi Atatürk Caddesi’nde terör örgütü üyelerinin kepçe ile kazı yaptığı bilgisi alındı. Olay yerine giden zırhlı ekiplere teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda 5 polis memuru yaralandı. Bir gün sonra 20 Şubat’ta güvenlik birimlerince takibe alınan beyaz renkli kepçenin Kale Mahallesi Atatürk Ortaokulu civarında hendek kazmak ve barikat oluşturmak için malzeme taşıdığının görülmesi üzerine müdahalede bulunuldu.

Haberin Devamı

-Hakkari Bulvar Caddesi’nde HDP tarafından 1 Kasım 2014’te “Kobani’ye destek” adı altında miting düzenlendi.Miting sırasında, belediye karşısına gelen Hakkari Belediyesine ait 30 AF 535 plakalı itfaiye aracının vinç kısmında bulunan iki kişi tarafından, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve YPG mensubu örgüt mensuplarının resimlerinin bulunduğu iki pankart asıldı.

VASKİ aracıyla saldırı yapıldı

-13 Haziran’da Van merkezde teröristler VASKİ aracını kullanarak güvenlik güçlerine saldırdı. Araçta yapılan aramada 3 el bombası, 4 şarjör, 37 mermi, 1 telsiz, 8 fünye ve bir elektronik devre bulundu.

Belediye aracında patlayıcı çıktı

-Hakkari Çukurca’da BDP Hakkari İl Örgütünün Meskan Tepe’de yapılacak kalekol inşaatını protesto edeceği bilgisi üzerine tedbir alındı. Bu kapsamda 30 Nisan 2014’te Depin polis kontrol noktasında yapılan rutin uygulamada Çukurca’ya giden Hakkari Belediyesine ait araç durduruldu. Araçta yapılan aramada, 16 kutu torpil olarak tabir edilen patlayıcı malzeme, 15 çakmak gazı tüpü, çok sayıda cam bilye ve çivi, 7 bant, 14 kutu kola, molotof yapımında kullanılan 84 boş şişe, 2 bidon benzin, 2 torpil tüfek rampası, 4 kalkan olarak kullanılan metal levha, 10 sapan ele geçirildi.

Haberin Devamı