Gazete Vatan Logo

Nusret Demiral öldü mü? Nusret Demiral kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden öldü? Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral’in biyografisi!

Nusret Demiral öldü mü, sorusuna yanıt aranıyor. Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral dün sabah kahvaltıdan sonra geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki, Nusret Demiral neden öldü, Nusret Demiral kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? İşte Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral’in biyografisi…

Nusret Demiral öldü mü? Nusret Demiral kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden öldü? Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral’in biyografisi!

Demiral DGM Başsavcısı Türkiye Birleşik Komünist Partisi liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın; hayali ithalatçı Kemal Horzum ve DEP’li milletvekillerinin davaları; Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri ve Sivas Madımak katliamı gibi birçok olayda savcılık görevini yürütmüştü. Peki, Nusret Demiral kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden öldü?

Nusret Demiral öldü mü, neden öldü?

Eski DGM savcısı Nusret Demiral bu sabah geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede öldü.

Nusret Demiral kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Nusret Demiral, Torul, Alapaşa, Bafra, Samsun Savcılıklarında bulundu. Adalet Bakanlığı Ceza işleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Tetkik Hakimliği görevi de yapan Demiral, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başcavcı yardımcılığı yaptı. Demiral'ın üstlendiği en önemli görev ise Mayıs 1984'ten 1995'e kadar yürüttüğü DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) Başsavcılığı görevi idi.

Demiral bu görevleri süresince birçok önemli davanın da savcılığını üstlendi. Ankara'da işlenen pek çok faili meçhul cinayetin meşhur savcısı Demiral, Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan'ı da sorgulamıştı.

Haberin Devamı

Üniversite öğrenciliği sırasında Necip Fazıl Kısakürek ile tanıştığını ve tüm kitaplarını okuduğunu söyleyen Demiral, emekli olduktan sonra MHP'den Ankara milletvekili adayı oldu. Seçim konuşmaları sırasında ezanın Türkçe okunması yönünde görüş bildiren Demiral'ın bu görüşü parti içinde ve dışında tepkilere neden oldu. Görüşlerini tekzip etmesine karşın, MHP'nin 19. Dönemde meclis dışında kalmasından sorumlu tutularak Disiplin Kurulu'na verildi.

Bu süreçten sonra Nusret Demiral aktif siyaseti bırakıp, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı

Demiral'ın üstlendiği bazı görevler

Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan'ın sorgulanması

TBKP liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın hakkındaki dava, 

DEP'li milletvekillerinin davaları, 

Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu başta olmak üzere Ankara'da işlenen 15 faili meçhul cinayet