Eski Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı, eski milletvekili, Basın Şeref Kartı sahibi Nihat Doğan son yolculuğuna uğurlandı
Eski milletvekili Nihat Doğan, Sivas'ta toprağa verildi. Önceki gün yaşamını yitiren Doğan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Sivas Ulu Camii'nde kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda defnedildi. Doğan'ın cenaze törenine ailesi, yeğenleri gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ile Genel Müdür Prof. Serdar Mutlu ve dostları katıldı.
1928'de Sivas'ın Divriği ilçesinde doğan Nihat Doğan, öğrenimini tamamladıktan sonra gazeteciliğe başladı. Sivas Haber gazetesini yayın hayatına kazandıran Doğan, etkili siyasi yazılarıyla tanındı. Politikaya olan ilgisi Doğan'ı 1965'de Sivas vekili olarak Meclis'e taşıdı.
İyi bir hatipti
Ekrem Alican'ın liderliğindeki Yeni Türkiye Partisi'nin 1965 seçimlerinde Meclis'e giren 19 milletvekilinden biri olmayı başaran Doğan, 4 yıl parlamento da görev yaptı. Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde etkin muhalefeti ve hatipliği ile tanındı. Alican'ın 1966'da partiden ayrılmasından sonra yerine seçilen İsparta Milletvekili îfran Aksu'dan sonra bu partinin 1970'de genel başkanı oldu. Doğan 1975 yılında Süleyman Demirel'in lideri olduğu Adalet Partisi'nde katıldı ve politika hayatını bu partide sürdürdü.




