Gazete Vatan Logo

Neanderal Nedir, Kimdir? Neandertallerin Özellikleri Nelerdir?

Evren bütün canlılar için milyonlarca yıl içerisinde gerçekleşen bir değişim olarak öne çıkar. Bu değişim aynı şekilde yüz binlerce yıl önce insan ırkı için de geçerliydi. O dönemde birçok farklı insan türü bulunmaktaydı. Bunlardan biri olarak 450 bin yıl önce evrimleşmiş ırklardan biri neandertaller olarak bilinir. Yaklaşık olarak ise 30 bin ila 45 bin yıl önce soyları tükenmiş olan bir türdür.

Neanderal Nedir, Kimdir? Neandertallerin Özellikleri Nelerdir?

Bu bağlamda neandertallerin yine bir insan olduğunu ifade etmek gerekir. Sadece günümüz insanoğlu konusunda fiziki olarak o noktaya gelmemiş bir tür olarak ifade edilebilir. Yine de önemli bir yapı altında insana benzeyen görse de sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Neanderal Nedir?

Neandertaller 450 bin yıl önce evrimleşmiş olan bir insan türüdür. Henüz günümüz insanoğlunun görsel açıdan evrimleşmemiş hali olarak ifade edilebilir. Yüz binlerce yıl yaşadıktan sonra günümüzden yaklaşık olarak 40 bin yıl önce soyu tükenmiş olan bir tür olduğunu söylemek mümkündür.

Bu durum ise çevresel faktörler ve diğer İnsan ırkları ile karşılaşmaları neticesinde yapılan savaşlar kapsamında gerçekleşmiştir. Yani bu noktada neandertallerin insan olduğunu söylemek gerekir. Sadece günümüz insanoğlundan fiziksel açıdan farklı ile birlikte, zeka düzeyinde de önemli farklılıkları bulunmaktaydı.

Neanderal Kimdir?

Pek çok kişi evrimleşmeyi yanlış bilmekte ve neandertallerin bir insan olmadığını zannetmektedir. Ancak bu durum doğru değildir. Çünkü neandertal ırkı bir insan türüdür. Sadece bundan yaklaşık olarak 450 bin yıl kadar önce birçok değişik insan türü bulunmaktaydı. O dönem ise insanlar neandertaller ya da homosapiensler gibi değişik isimler üzerinden biliniyordu.

Haberin Devamı

Çünkü o dönem henüz günümüz İnsanoğlu fiziki yapısında erişmemiş ve evrimleşmemiş görsele sahipti. Özellikle fiziksel açıdan daha uzun boylu ve güçlü, kastı olmalarının yanı sıra, zeka düzeyi olarak ise oldukça geride yer almaktaydı. Binlerce yıl yaşadıktan sonra yaklaşık olarak 28 bin ila 40 binyıl önce yok oldular.

Neandertallerin Özellikleri Nelerdir?

Kesin olmamakla beraber öne çıkan kalıntıların incelenmesi neticesinde, neandertallerin belli başlı fiziksel özellikleri öne çıkmaktadır. Sadece fiziksel değil aynı zamanda bulunduğu ortam koşulları kapsamında da ifade edilirler.

- Kemikli bir burun yapısına sahiplerdi.

- Kızıl saçları bulunuyordu.

- Kafatasları uzundu.

- Yanakları kırmızı renkteydi.

  Yirmilik dişlerinin olduğu yerde boşluklar vardı.

Haberin Devamı

- Oldukça iri gözlere sahiplerdi.

- Açıktan renkli ve çilli bir yapıları bulunuyordu var.

Bu şekilde öne çıkan fiziksel özellikleri ile beraber yüz binlerce yıl yaşamını sürdürmüş en önemli insan soyları içerisinde gelmektedir. Çevresel koşullar ve diğer insan türleri ile yapılan savaşlar kapsamında yok olduklarına dair bilgiler bulunuyor.

Aynı zamanda homosapienslerden önce yaşamını sürdürmüş olan insanları olarak da ifade edildiklerini söylemek gerekir. Dünyanın birçok farklı bölgesinde değişik çevresel koşullara ayak uydurmuş bir türdür.