Gazete Vatan Logo

Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi?

Katıldığı bir TV programında Kur'an ayetini yorumlarken noel kutlamalarının Müslümanlar için farz olduğunu söylemesi Nazif Ay’ın tepki çekmesine neden oldu. Söz konusu açıklamanın ardından "Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi?" sorularına yanıt aranıyor.

Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli? Nazif Ay yılbaşı için ne dedi?

Nazif Ay katıldığı TV programında “Noel'i kutlamak Müslümanlar için farz-ı kifayedir diyorum ben. Çünkü sen Hz. Muhammed'i üstün kılıyorsan, Hz. Muhammed'i öne çıkartıyorsan bu Kur'an'a göre yanlıştır. Bakara'nın 285. ayetinde peygamberler arasında herhangi bir fark yoktur diyor. Sen onu kutluyorsan diğerini de kutlayabilirsin." İfadelerini kullanması tepki çekti.

Nazif Ay kimdir, kaç yaşında, nereli?

Nazif Ay 1964 yılında İstanbul Alibeyköy'de doğmuştur. İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi Kelam Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Birçok resmi ve özel kuruluşlarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmıştır.