Gazete Vatan Logo

NATO için 25 trilyon harcandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi NATO zirvesi için 25 trilyon lira harcadı. Başkan Kadir Topbaş, "Günlük hayatta aksaklık olacak. Zahmetsiz rahmet olmuyor. Önlemleri abartmayın. Anlayış bekliyorum" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, NATO Zirvesi nedeniyle aldıkları önlemlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Zirve sırasında günlük hayatta aksaklık olacağını, ancak İstanbullular'dan hoşgörü beklediklerini belirten Topbaş, "NATO Zirvesi, İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtılması açısından çok iyi bir fırsat. Zahmetsiz rahmet olmuyor" diyerek, alınan tedbirlerin abartılmamasını istedi.

Tursit sayısı artacak
* Bu yılın ilk 5 ayında, İstanbul'a gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 arttı. NATO Zirvesi de turist sayısını artıracak.

* Zirve, İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtılması açısından çok iyi bir fırsat. Zirvenin yapılacağı 2 gün, dünyanın kalbi burada atacak. Yaklaşık 10 bin konuk ağırlanacak. Zirvenin getirişi, yaşanan sıkıntıları kat be kat telafi edecek. Medyadan alınan önlemleri abartmamalıarını istiyorum.

* İstanbullular'dan ricam, 2 gün boyunca, Atatürk Havalimanı'ndan zirvenin yapılacağı NATO Vadisi'ne kadar olan sahil şeridini (kırmızı hat) zorunlu olmadıkça kullanmasınlar.

* Kırmızı hat protokol yolu olarak araç trafiğine kapalı olacak.

* Ulaşım haritalarımız ve alternatif yollar web sitemizde yer alacak.

* Metro 28-29 Haziran'da kapalı olacak. Ancak İETT ek seferler yapacak. Deniz ulaşımında da Kabataş çalışacak ancak Beşiktaş hattı kapalı olacak. Yenikapı feribot seferleri de 2 gün iptal edilecek.

Bu parayla neler yapıldı?
* Şehir Tiyatroları'na ait Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Büyükşehir Belediyesi'nin NATO Zirvesi harekat merkezi olarak hazırlandı.

* NATO Vadisi olarak adlandırılan bölgedeki yolların çizgileri yenilendi. 65 bin metrekare yol çizgisi için 137 bin ton boya kullanıldı.

* Trafik işaret, levhalarıyla trafik ışıkları kontrol edildi.

* İstenilen bölgelere seyyar tuvaletler yerleştirildi.

* Zirve bölgesindeki yollara 38 bin 767 ton asfalt döküldü.

* 60 adet tüp geçit camı onarıldı.

* NATO Zirvesi'nde görev alacak tüm personelin kumanya ihtiyacı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Haberin Devamı