Gazete Vatan Logo

Narin’i başka isimle dinlemişler

İzmir Askeri Casusluk davasında 26 ay tutuklu kalan Narin Korkmaz’ın bir suç örgütü liderinin adıyla dinlendiği ortaya çıktı. Yasadışı dinleme ile ilgili polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir’de aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 357 sanığın yargılandığı ’Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasında sanık avukatlarının şikayetleri doğrultusunda soruşturma başlatıldı. ‘Kumpas’ iddialarını araştıran savcılık, soruşturma kapsamında müebbet hapis istemiyle yargılanan davanın iki numaralı sanığı Narin Korkmaz ile Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten’in kızı Safiye Köten’i mağdur sıfatıyla dinledi.
Askerlerle yakın dostlukları olduğunu ve davanın ek klasörlerinde arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar nedeniyle casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını belirten Korkmaz, renkli hayatı nedeniyle dosyaya monte edilip davanın gündemde tutulduğunu belirtti.
Korkmaz’ın tahliye sonrası tutuksuz yargılandığı davada da babasına ait evde arama yapan polislerden birinin dosyada suç teşkil eden siyah poşet içerisindeki dijitalleri ve fişleme belgelerini eve koyduğu arama esnasında çekilen görüntülerde ortaya çıkmıştı. Görüntüler sonrası ise Korkmaz kayıtlarda evin üst katına siyah poşetle çıkan 57. saniyede görülen polis hakkında şikayetçi oldu.
Soruşturma açıldı
Şikayet sonrası soruşturmayı derinleştiren savcılık Korkmaz ile ilgili çarpıcı bir ayrıntıya daha ulaştı. İzmir Askeri Casusluk soruşturması öncesi, polislerin Narin Korkmaz ile ilgili yapılan dinlemeleri yasadışı olarak yaptığı belirlendi. Polislerin, savcılıktan bir suç örgütü elebaşısı adına aldıkları dinleme ve izleme iznini Narin Korkmaz için kullandığı belirlendi. Yasadışı dinleme ile ilgili casusluk operasyonu yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı