Gazete Vatan Logo

Nakiller gecikti veliler isyan etti!

TEOG’da nakiller e-okul’daki problem nedeniyle bir gün geç başladı. İstanbul’da başvuran veliler çocuklarının istemedikleri okullara yerleştirildiğini söylüyor.

Nakiller gecikti veliler isyan etti!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz hafta TEOG yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bu yıl tüm öğrenciler ilk olarak bir devlet lisesine yerleştirildiği için kontenjanların çoğu dolu görünüyor. Özel okula gidecek öğrenciler ise, velileriyle önce yerleştirildiği devlet okuluna bir dilekçe ile başvurup naklini gideceği özel okula istemeye başladı. 25 Ağustos’ta başlayan nakiller ise ilk gün e-okul sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir gün geç başladı. Özel okullar Birliği Eş Başkanı Cem Gülan,, “Özel okullara gelip dilekçe veren velilerin kaydını e-okuldan çekebilmemiz gerekiyordu. Ama ilk gün e-okul işlemleri gerçekleştiremedi. Nakiller başlamayınca devlet okullarında da kontenjanlarda düşme görünmedi” dedi.

‘Kızım ne anlar motordan’

“Biz Eyüp’te oturuyoruz ve kendimize yakın Sağlık liselerini tercih ettik ancak bize yazmadığımız Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çıktı ve çok şaşırdık. Kızım sağlıkçı olmak istiyor. Ona zorla bu okulu dayatmaları hiç uygun değil. Neden benim çocuğum istemediği bir okulda okumak zorunda bırakılıyor ki? Neden istemediği bir mesleği yapmaya zorlanıyor ki? Benim kızım ne anlar elektrikten ne anlar motor bölümünden. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ayrıca evimize yakın okullar gelecek sanıyorduk. Biz Eyüp’te oturuyoruz. Eyüp neresi Şişli neresi?”

Haberin Devamı

‘Turizm isterken...’

“Biz turizm lisesi istiyorduk ama endüstri meslek lisesi geldi. Sarıyer’de oturuyoruz bu okula gelmek istemiyor çocuğum. Oğlumun geleceğini düşünmek zorundayım. Okullarla ilgili net bir bilgi de edinemiyoruz. Sadece dilekçe verip gidiyoruz. Tercih ettiğimiz liseler arasında istediğimiz liseler de vardı ama nedense onlar gelmedi.”

‘Sarıyer’den Şişli’ye’

“Biz Anadolu Liselerini tercih etmiştik ama meslek lisesi çıktı. Şimdi bize en yakın kız meslek lisesine nakli için dilekçe veriyoruz. Zaten hiçbir okulun puanını bilmiyoruz. Nereye baksak kontenjanlar dolu çıkıyor. Olmazsa 4 kez daha deneyeceğiz. Hangi okulun kontenjanı boş onu öğrenebilseydik iyi olurdu. Şimdi yaptığımız tercihlerden ümitli değiliz. Sarıyer’de oturuyoruz ve Şişli çıktı. “

Haberin Devamı

‘Nakil dilekçesi verdik’

“Çocuğumun okumak istediği alan farklı olduğu için nakil dilekçesi verdik. Bizim yazdığımız okullardan biri gelmedi. Biz çocuğumuzun muhasebe okumasını istiyoruz. Oğlumuzun da abisi gibi Ahi Evran Ticaret Lisesi’ne gitmesini istiyoruz. Kesinlikle bu okul olmaz. Bizim için uygun olan bu.”