Gazete Vatan Logo

N’olur karımı da arayın!

Azra'nın kurtarıldığı enkazda 26 yaşında ki Emel Çatal da var

Ancak çökme tehlikesi nedeniyle arama yapılamıyor. Emel öğretmenin eşi, 4 gündür kurtarma ekiplerinin peşini bırakmıyor

Bankacı İrfan Çatal öğrtemen eşi Emel’le Ereksan Sitesi’nin B Blok’unda yaşıyordu. O gün İrfan Çatal, arkadaşlarıyla pikniğe gitmişti. Öğle saatlerinde yaşanan depremde Ereksan Apartmanı’nın A Bloğu tamamen çökerken, Emel Çatal’ın da içinde bulunduğu B blok ilk 2 katının üzerine çöktü ve öne doğru yattı. İrfan Çatal, eşinin enkaz altında kaldığından habersiz hemen telefonla aradı. Emel Çatal telefonu açtı ancak sesleri birbirlerine ulaşmadığı için konuşmaları mümkün olmadı. Eşine bir türlü ulaşamayan İrfan Çatal, hemen evine geldi ve korkunç manzarayla karşılaştı.

Çökebilir diye arama yapılmadı

Bölgeye gelen kurtarma ekiplerinden yardım isteyen Çatal’a, binanın çökme ihtimali olduğu ve binada yıkım yapılmadan arama çalışması yapılamayacağı söylendi. Dört gün boyunca ulaşabildiği tüm yetkililere derdini anlatmaya çalışan Çatal, binada arama yapmanın çok tehlikeli olduğu ve binanın kurtarma ekiplerinin üzerine çökebileceği cevabı ile karşılaştı. Çaresizlik içinde bekleyen acılı koca, Elazığ AKUT ekibinden gelen olumlu cevap sonrasında umutlandı. Ekibin şefi sorumluluğu üzerine aldığını ve çökme tehlikesi bulunan binanın altına girerek arama çalışması yapabileceklerini söyledi. Ancak ilçedeki kriz merkezi bu talebi de geri çevirdi.

Eşim yaşıyor

Yaşadığı korkunç acıyı VATAN’a anlatan Çatal, canından çok sevdiği eşinin yaşadığına inandığını belirterek binanın yanındaki enkazdan Azra Bebek ve annesi iki gün sonra sağ olarak kurtuldu. Dört gün geçti hala bir arama yapılmadı. Binanın üst kısmını yıkıp arama yapılacağı söylendi ancak o da hala yapılmadı. Eşimin yaşadığına inanıyorum. Ne olur onu çıkarın” diye feryat etti.


Anne kız ölüme kucak kucağa gitti

EŞİNDEN ayrıldıktan sonra yeni bir hayat kurmak için 6 yaşındaki kızı Beyza’yla Erciş’e giden anaokulu öğretmeni Gülşen Batar, depremin kurbanı oldu. Yıkılan evlerinin enkazında birbirlerine sarılı olarak bulunan anne ve kız dün toprağa verildi. Anneanne Halise Batar torunu ve kızının tabutuna sarılarak ağladı.

Vanlı çocukları giydirmişti

Evlerinin enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Ahmet Erdem toprağa verildi. Enkazdan yaralı olarak çıkarılan eşi Sevdiye Erdem’in ise tedavisi sürüyor. Erdem, 2 yıl önce Muğla’da görev yaparken Erciş’teki öğrenciler için kıyafet kampanyası yapmıştı.

Haberin Devamı