Gazete Vatan Logo

Muhtarlar Günü ne zaman 2022, hangi gün kutlanıyor? Muhtarlar Günü’nün ilan edildiği ve kutlanmaya başlandığı tarih ne zaman?

Muhtarlar Günü ne zaman ilan edildiği ve kutlanmaya başlandı? Kamu yönetiminde kurulan ilk sandık ve millet oyuyla yapılan ilk seçimin öznesi olan muhtarların gününün 7. Yılı kutlanacak. Muhtarlar Günü kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği esas ve usuller kapsamında etkinlikler düzenlenecek. Peki, Muhtarlar Günü ne zaman 2022? İşte Muhtarlar Günü’nün ilan edildiği ve kutlanmaya başlandığı tarih…

Muhtarlar Günü ne zaman 2022, hangi gün kutlanıyor? Muhtarlar Günü’nün ilan edildiği ve kutlanmaya başlandığı tarih ne zaman?

Muhtarlar Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Ekim’de kutlanacak. Yerel demokrasinin en eski örneği olan muhtarlık müessesesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Peki, Muhtarlar Günü ne zaman ilan edildi, kutlanmaya başlandı?

Muhtarlar Günü ne zaman 2022?

19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" ilan edilmesine ilişkin genelge, Resmi Gazete'nin 2015 yılında mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genelgede "Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir." İfadelerine yer verildi.