Gazete Vatan Logo

MNG’ye denize dolgu izni yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı, MNG Holding’e Pina Yarımadası’nda deniz dolgusu için onay verilmediğini, “imar planlarının hazırlanıp, bakanlığa iletilmesi” için yazı gönderildiğini açıkladı

MNG Holding’in, turizm tesisi kurduğu Güllük Körfezi Pina Yarımadası’ndaki deniz dolgusunu Kültür ve Turzm Bakanlığı’ndan aldıkları izinle yaptığını belirtmesi üzerine bakanlıktan dün yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Görüş soruldu

“Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce Güvencinlik Koyu Turizm Merkezi’nde kalan 3731, 3732, 3733 parsel numaralı taşınmazların deniz kıyısında yer alan kesiminde 2 adet dolgu, 2 adet mendirek ve 3 adet iskele yapılmak amacıyla tahsis sahibi şirketçe ön izin talebinde bulunduğu belirtilmektedir. Anılan dolgu, mendirek ve iskele yapımı için bakanlığımız görüşü sorulmuş olup, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 14 Nisan 2008 tarihli cevabi yazısında; bahse konu alanın, Milas Güvercinlik Turizm Merkezi kapsamında yer aldığı, söz konusu dolgu, mendirek ve iskelelere ilişkin imar planı tekliflerinin Turizm Teşvik Kanunu uyarınca hazırlatılarak, tarafımıza iletilmesinde herhangi bir sakınca bulunmadığı belirtilmektedir. Bakanlığımızın yazısında, fiziki anlamda bir müdahaleye izin verilmesi değil, Kıyı Kanunu ve Turizm Teşvik Kanunu’na dayanarak imar plan tekliflerinin hazırlatılıp, bakanlığımıza iletilmesinde bir sakınca yok denilmektedir. Özetle bu bir izin yazısı değildir.” Bu arada, kaçak dolgu yapan MNG Holding’e İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nden “Dolguyu kaldırın, kıyıyı eski haline getirin” talimatı gitti. Milas Kaymakamı, MNG’ye 60 bin YTL ceza kesildini açıkladı.



Haberin Devamı