Gazete Vatan Logo

Milli içeceğimiz çayran!

Rizeliler tepki gösterince milli içecek değişti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'milli içkimiz ayrandır' sözüne Rizeliler'in tepki göstermesi üzerine orta yolu buldu.

TRT Türk'de yayınlanan Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına konuk olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya, memleketi Rize'nin 'ayran' tepkisi soruldu. Bu sorunun ardından Hayati Yazıcı, Rizeli hemşehrilerinin gönlünü aldı.

YAZICI 'ÇAYRAN' DEDİ

Başbakan Erdoğan'ın 'milli içkimiz ayrandır' açıklamasına Rizeliler'i memnun etmek için farklı bir yorum getiren Yazıcı, "Milli içeceğimiz çay ve ayran. Yani Çayran." diyerek hemşehrilerinin gönlünü aldı.

BAKAN YAZICI'DAN 'MİLLİ İÇKİ' ESPİRİSİ

Bakan Yazıcı akşam TRT Türk'te katıldığı programda söylediği sözlerini bugün Ankara'da katıldığı törende tekrar yineledi.

Yazıcı konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözleri üzerine yaşadığı bir anı anlattı. Yazıcı, sosyal paylaşım sitesinden gelen bir mesajda Rizeli bir vatandaşın "Milli içkimiz 'Çayran'dır" sözlerini toplantıya katılan misafirlerle paylaştı.

Haberin Devamı