Gazete Vatan Logo

Metiner'den Kılıçdaroğlu yorumu!

Mehmet Metiner: Halkın teröre arka çıkanlara tepkisini Kılıçdaroğlu doğru anlar umarım

Metiner'den Kılıçdaroğlu yorumu!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde mermi bırakan kişinin şehidin dayısı olduğunu belirterek, "Gönderdiği çelenklerin yırtılmış olması, kurşun bırakılmış olmasını tasvip etmeyiz. Ama halkın teröre arka çıkanlara tepkisini de Kılıçdaroğlu doğru anlar umarım. Aynı boş kovanı cumhurbaşkanının önüne koysaydı ’Şehidin yakını vatandaşın tepkisini anlayışla karşılayalım’ derdi. Demokratik tepkiye Kılıçdaroğlu’nun saygılı olması gerekiyor ama şiddet içeren tepkilere karşı çıkarız" dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Alt Komisyonu Cezaevleri Komisyonu Başkanı Mehmet Metiner, cezaevlerinde resmi görev çerçevesinde örgüt aidiyetine bakmaksızın tutuklularla görüştüğünü, bu sözlerinin CHP’liler tarafından yanlış mecraya çekildiğini savundu. Metiner, normal şartlarda asla bir PKK’lı yada DHKP-C’li’yle görüşmeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Başkanı olduğum komisyon faaliyeti çerçevesinde cezaevlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Örgüt aidiyetlerine bakmaksızın tüm tutuklu ve hükümlülerle görüşüyoruz. Özellikle hasta tutuklularla ilgili her türlü insani hassasiyeti gösterdiğimizi söyledim. Bu çok insani bir durumdur. Ahlaki bir tutumdur. İşlemiş oldukları suçlar örgütsel aidiyetleri bizleri ilgilendirmez. Biz yargı makamı değiliz. Meclis komisyonunun görevi de bu değil. Bize cezaevlerinden sorunlar, şikayetler iletilir. Bizde millet adına o cezaevlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Dün yapmış olduğumuz açıklama resmi görevimle ilgili bir açıklamadır. Bundan sonra da resmi görev gereği gittiğimiz her cezaevinde hasta olan tutuklularla ilgilenmeye devam edeceğiz. CHP’liler bu açıklamamı sanki ben Cumhurbaşkanına bir cevap vermişim gibi algılayıp yansıtmaya başladılar. Bunu duyurdular bir açıklamayla. ’Mehmet Metiner’den Kılıçdaroğlu’na tam destek’ sözleriyle çarpıttılar. Ben son kişilerden biri bile olmam destek verecek KIlıçdaroğlu’na. Bunu söylemem Kılıçdaroğlu’na destek olduğum anlamına gelmediği gibi kendi sözlerine yönelik bir cevap değildir. Cumhurbaşkanımız davamızın lideri. Bir çatışma esnasında yaralı teröristleri ziyaret ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirmiştir. Bende bir çatışmada yaralanmış bir teröristi asla hastanede ziyaret etmem ziyaret etmesini teröre destek olarak nitelendiririm. CHP’lileri politik ahlaksızlık, yapmakla suçluyorum. Benimkisi insani hassasiyetin ifadesidir. Devletin terörle mücadelesini Kürt halkının soykırımı gibi atfeden bir insan değilim ben. DHKP-C operasyonları yapıldığında o avukatların bürosuna koşan milletvekillerinden değilim. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaralı teröristi hastanede ziyaret etmekle alakalı sözleriyle benim resmi görev sırasında cezaevinde herkesle görüşmemin birbiriyle aynı olarak gösterilmesi politik istismar örneğidir."

Haberin Devamı

"MERMİ KOYAN KİŞİ ŞEHİDİMİZİN DAYISIDIR"

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi koyan kişinin şehidin dayısı olduğunu aktaran Mehmet Metiner şunları söyledi: "Şehidimizin dayısıdır saldıran kişi. Başbakanımızla birebir görüşmesi son derece doğaldır. Kulağına eğilip bir şey söylemesi insani bir şeydir. Sanki kucaklaştıktan sonra Kılıçdaroğlu’na bu eylemi gerçekleştirme algısı yaratmaya çalışıyorlar. Halkın doğal tepkisini iktidar partisinin tepkisi diye yorumlayan CHP’lileri kınıyorum. Gönderdiği çelenklerin yırtılmış olması, kurşun bırakılmış olmasını tasvip etmeyiz ama halkın teröre arka çıkanlara tepkisini de Kılıçdaroğlu doğru anlar umarım. Aynı boş kovanı cumhurbaşkanının önüne koysaydı ’Şehidin yakını vatandaşın tepkisini anlayışla karşılayalım’ derdi. Mermi tehdit amacıyla bırakılmışsa kınarım. Demokratik tepkiye Kılıçdaroğlu’nun saygılı olması gerekiyor ama şiddet içeren tepkilere karşı çıkarız. Liderimin dediği dediğimdir, biatsa biat diyen bir insanım. Normal şartlarda DHKP-C’liyi, PKK’lıyı asla ziyaret etmem. Hiçbir şekilde sempati duymam. Bu CHP’ye ve KIlıçdaroğlu’na yakışır."

Haberin Devamı