Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den 28 ile hava durumu uyarısı! İstanbul'da kar sürprizi...

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; 28 ilde kar yağışı bekleniyor. Marmara bölgesinde yağışlar etkili olurken Doğu'da yollar kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İstanbul'da sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Peki 5 günlük hava durumu nedir? İşte il il güncel hava durumu...

Meteoroloji'den 28 ile hava durumu uyarısı! İstanbul'da kar sürprizi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Hava durumu tahminlerine göre, bugün İç Anadolu bölgesi tamamen kar altında olacak. Yağış beklenen iller ise şöyle: Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bölge geneli için zirai don ve yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada,"Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl ile Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunuyor. Zirai don riski nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli, tedbirli olmaları önerilmektedir"denildi.

Öteyandan meteoroloji, Elazığ, Malatya ve Adıyaman'da aralıklarla sağanak yağmurlu, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde karla karışık yağmur, Tunceli ve Bingöl'de ise aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusundaki yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma, tipi ve çığ riski gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi: "Yurdun güneydoğu kesimlerinde yarın görülecek yağışların; Hakkari, Bitlis çevreleri, Van’ın güneyi ile Şırnak ve Siirt’in doğusunda kuvvetli rüzgarla birlikte yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağından, meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, kar sürülmesi, buzlanma, tipi ve çığ riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

BATI AKDENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji, denizlere ait de meteorolojik uyarı yayımladı. Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği belirtilen uyarıda, "Batı Akdeniz'de bugün akşam saatlerinden sonra rüzgarın etkisini artırarak kuzey ve kuzeybatıdan, Antalya Körfezi'nin batısı (Kemer-kumluca-Demre) kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 7 ila 9 (75 - 90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir" denildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

İstanbul'da etkili olan yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kentin bazı ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan yağış, zaman zaman sağanak şeklinde etkili oldu. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, trafikte yoğunluk yaşandı, hasarlı kazalar meydana geldi.

Yağış nedeniyle işe gitmek isteyen vatandaşlar zorluk çekerken, yağışın gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

KAR SÜRPRİZİ

İstanbul'da sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Mart ayında lapa lapa yağan kar İstanbulluları şaşırttı. İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Maltepe Gülsuyu'nda yağan kar vatandaşları şaşırttı. Lapa lapa yağan kara Gülsuyu'nu bir süre beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

MARMARA YAĞMURLU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Isparta, Hatay, Çankırı ve Kırşehir çevreleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle hafif kuvvette olacak yağışların Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek.

YOLLAR KAPANDI

Haberin Devamı

Van, Bitlis, Hakkari ile Muş'ta kar ve tipi dolayısıyla 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Yüksekova İlçesinde gece saatlerinde başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi. Esnaf ve vatandaş iş yeri ve evlerinin önünde biriken karı temizledi.

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı 7
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 8
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı 18
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 7
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 12