Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji tüm bölgeleri uyardı

Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise bu gün 2-4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. ANKARA(ANKA)- Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise bu gün 2-4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyrediyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son tahminlere göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Antalya, Isparta ve Burdur ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, güney ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Antalya, Isparta ve Burdur ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-


Rüzgarın, güney ve iç bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vs) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-


Türkiye'nin doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don hadisesi beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporlarına göre bölgelere göre tahminler şu şekilde olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güney ve iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas) aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri kısa süreli ve hafif yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzurum'un güney kesimleri kısa süreli ve hafif olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Muş, Bingöl, Erzincan ve Erzurum'un güney kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, zamanla Adıyaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli hafif yağmurlu geçecek.

Haberin Devamı