Gazete Vatan Logo

Meslektaşlarının gözünden Birand!

Öğrencileri, dostları, rakipleri ve patronu Mehmet Ali Birand'ı böyle anlattı

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatı medya dünyası başta olmak üzere hemen herkesi yasa boğdu. Biran'dın vefat haberinin ardından Show TV ve Kanal D ortak yayına geçti...

Öğrencileri, dostları, rakipleri ve patronu Mehmet Ali Birand'ı böyle anlattı.

İşte onların gözüyle Mehmet Ali Birand:

Murat Bardakçı: Mehmet Ali Birand Türk basınının öncüsüydü. Türk basınına çok şey öğretmişti. Gündemde olana olayı kitaplaştırmayı Türk basını Mehmet Ali Birand'dan öğrendi.

Ahmet Hakan: Mehmet Ali Birand Türk medyasının büyük değeriydi, önemli rengiydi. Hem Türk televizyonlarına hem Türk basınana damgasını vurmuştur. Türk televizyonlarında hepimizin ustasıydı. Yeri doldurulamayacak.

Mithat Bereket: Türk basınında bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen nadir insanlardan biriydi. Ben bugün bir ağabeyimi, dostumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Ferhat Boratav: Bütün gazeteci milletinin başına sağolsun. Kendisiyle yönetici olarak, kardeşi olarak uzun süre birlikte çalıştık. Türkiye'de yaptığımız işin dünya standartlarında nasıl yapıldığını bilen insandı.

Reha Muhtar: Türk medyası inanılmaz derecede bir şekilde çalışan bir gazetecinin yitirdi. Bu heyecanı hayatının hiçbir döneminde yok olmadı. Kendisiyle birlikte çalışırken enden 19 yaş büyüktü fakat onun gazetecilik temposuna yetişemeyecek durumdaydım.

İsmet Berkan: Mehmet Ali Birand'ın bir sürü sıfatı vardı. Bütün bu sıfatlar bizim mesleğimizde gelip geçicidir, çok da önemli değildir. Mehmet Ali Birand bu mesleğe muhabir olarak geldi, muhabir olarak da öldü. Hastaneye bile yürüyerek geldi.

Hasan Cemal: Boşluğu kolay doldurulamayacak bir gazeteciydi. Bir yandan televizyon haberciliğine uluslararası boyut kazandırdı. Mesleğin kurallarını yerli yerine oturtulmasında çok önemli katkıları oldu. Bu meslekte beni kıskandıran birçok şeye imza atmıştır.

Ali Kırca: Rekabetin bittiği dönemdeyiz. Bu akşam Siyaset Meydanı'nı 32. Gün için de yapacağım. Birand merak etmesin, emanet bendedir. Bizim kuşağımızdan Birand da gitti. Büyük bir yalnızlık benim için.

Aydın Doğan: Rahmetli benim 35 yıl birlikte çalıştığım bir arkadaşım. 28 Şubat'ta kısa bir ayrılığımız oldu. M.Ali bende hem yöneticilik, hem de habercilik yaptı. Bana göre müthiş bir haberciydi, dünyası haberdi, yaratıcıydı. Türk basını haberci olarak bir Mehmet Ali'yi kolay kolay yetiştiremez. Hep şunu söylerdi, 'duyduğunu değil, gördüğünü yazacaksın'. Haber anlayışı buydu. Benim ızdırabım büyük. Yeri doldurulamayacak bir arkadaşımdı. Nur içinde yatsın...

Deniz Arman: Bugünün tarihini takvimlerde olmayan bir gün olarak adlandırmak istiyorum. Bu 33 Gün.

Haberin Devamı