Gazete Vatan Logo

Mermer cilası nedir? Mermer cilası içeriği ne, zehirlenmede ilk müdahale nasıl yapılmalı, cila nasıl atılır?

İzmir'de bir otelde çalışan genç kadın, pet şişe içerisinde su sandığı mermer cilasını içerek fenalaştı. Hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Söz konusu gelişmenin ardından mermer cilası nedir, mermer cilası içmek vücudu nasıl etkiler? Mermer cilası zehirlenmesi durumunda ne yapılmalı?

Mermer cilası nedir? Mermer cilası içeriği ne, zehirlenmede ilk müdahale nasıl yapılmalı, cila nasıl atılır?

İzmir'de bir kadın su sandığı pet şişe içerisindeki mermer cilasını içti. Olay, 27 Aralık Pazartesi akşamı, Selçuk ilçesinde bulunan bir otelde meydana geldi. İddiaya göre otelin Halkla İlişkiler biriminde çalışan Özde Çivici (31), çalıştığı otelde düzenlenecek yılbaşı balosunun tanıtım broşürlerini dağıtmaya çıktı. Bir süre sonra oteldeki odasına giren Çivici, burada pet su şişesi içerisindeki maddeyi su sanarak içti. Bir anda fenalaşan genç kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Çivici, hayatını kaybetti. Peki, Mermer cilası nedir, içeriği ne? Mermer cilası zehirlenmesi hakkındaki detayları…

Mermer cilası nedir, içeriği ne?

Mermer cilası dekoratif olarak zeminin daha parlak gözükmesini sağlarken, zemini dış etkenlere karşı korur, yüzeyin kayganlığını azaltır. Polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester maddelerinden oluşur.

Mermer cilası zehirlenmesi vücutta ne yapar, nasıl atılmalı?

Alkali ve asit yapıda olan yakıcı maddelerden alkali olanlar genellikle çok güçlü alkaliler olduğundan özellikle yemek borusunda ciddi yanıklar ve nadiren de olsa delinmelere yol açabilir.

Haberin Devamı

Yakıcı madde içilmesinde ilk yardım

Yanlışlıkla bu maddelerin içilmesi durumunda kişi kesinlikle kusturulmamalıdır. Yakıcı madde olduğundan kusturma sırasında tekrar yemek borusu ile temas eden bu yakıcı madden daha çok zarar veriri. Kusma bu maddelerin solunum yolları ve akciğerlere kaçmasına ve orada da hasara neden oluşturabilir. İçilen maddeyi sulandırmak için az miktarda su verilebilir, ancak bu da kusmaya yol açabileceğinden hiçbir şey yedirilmemeli, içirilmemeli ve kusturulmamalıdır. Kişi direkt olan tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Göz veya deri korozif (yakıcı) maddeyle temas etmişse bol miktarda su ile en az 15 dakika yıkanarak temizlenmelidir.