Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası bağışı ne kadar? Merkez Bankası kimin, başkanı kim?

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında saat 21.40 itibarıyla 92 milyar 899 milyon 912 bin lira bağış rakamına ulaşıldığı bildirildi. Bağış yapan kurumalardan biri de Merkez Bankası oldu. Söz konusu bağışın ardından Merkez Bankası kimin, bağış yapabilir mi? Merkez Bankası bağış ne kadar yaptı? Merkez bankası nedir, nerede? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.  

Merkez Bankası bağışı ne kadar? Merkez Bankası kimin, başkanı kim?

Türkiye Tek Yürek gecesine telefon ile bağlanan Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu, yaptıkları bağış miktarını açıkladı. Türkiye tek yürek olacak ve yardımlar AFAD ile Kızılay'a bağışlanacak. Peki, Merkez Bankası kimin, Merkez Bankası bağış ne kadar yaptı? Merkez bankası nedir, nerede? 

Merkez Bankası bağış ne kadar yaptı? 

Kampanyaya en yüksek bağışı yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bağış miktarının 30 milyar lira olacağını açıkladı. 

Merkez Bankası nedir, kimin, nerede bulunuyor? 

1930 yılında kurulup faaliyete geçmiş olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası milli sermayeli bir bankadır, sermayesinde söz sahibi olan da Türklerdir.