Gazete Vatan Logo

Memur maaş farkı hesaplama! Memur maaş farkı ne kadar, 2 aylık memur enflasyon zammı yüzde kaç? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır?

Memurlar maaşlarına 6 ayda bir zam alıyor. Toplu sözleşme zammı + enflasyon farkına göre alınan zamlar memurların maaşlarına yansıyor. Memurlar ve emekliler TÜİK verilerine göre maaş farkı aldığından enflasyon rakamlarını yakından takip ediyor. TÜİK şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre enflasyon yüzde 3.15 olarak gerçekleşti. Peki, Memur maaş farkı ne kadar, 2 aylık memur enflasyon zammı yüzde kaç? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır? İşte Memur enflasyon farkı detayları…

Memur maaş farkı hesaplama! Memur maaş farkı ne kadar, 2 aylık memur enflasyon zammı yüzde kaç? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır?

Ocak ayında memurlara yüzde 8 oranında toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Sözleşmeye ek olarak enflasyon oranı memur maaşlarına enflasyon farkı olarak yansıyacak. Peki, Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır? Memur enflasyon zammı ne kadar oldu, 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç? İşte Memur maaş farkı hesaplama…

Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır, memur enflasyon zammı ne kadar oldu?

Ocak ayında yüzde 6.65 oranında enflasyon gerçekleşti,

Şubat ayında ise yüzde 3.15 olarak açıklandı.

Buna göre yüzde 9.80 oranında 2 aylık enflasyon verisi gerçekleşti.

Enflasyon farkı da iki ayda yüzde 1.80 olarak gerçekleşti. Buna Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında açıklanacak enflasyon oranları da bunlara eklenecek. Şu ana kadar toplu sözleşme zammı yüzde 6 + yüzde 1.80 enflasyon farkı garantilenmiş oldu. Bu oran da yüzde 7.80 olarak gerçekleşti.

Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında açıklanacak enflasyon verileri de bu orana eklenecek.

Emekliler ne kadar zam alacak?

Emekliler için ise iki aylık enflasyon verileri hesaplandığında yüzde 9.80 oranında zam kesinleşmiş oldu. Buna Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında açıklanacak enflasyon verileri de bu orana eklenecek.

Haberin Devamı