Gazete Vatan Logo

Mehmet Esen kimdir? CHP Adalar Belediye Başkan aday adayı Mehmet Esen’in biyografisi!

DİSK’e bağlı Sine-Sen Genel Başkanı ve oyuncu Mehmet Esen, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Adalar Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

Mehmet Esen kimdir? CHP Adalar Belediye Başkan aday adayı Mehmet Esen’in biyografisi!

Mehmet Esen, yaptığı açıklamada “CHP Adalar Belediye Başkanlığı için Disk Sine-Sen Genel Sekreterimiz Galip Görür ve sendika avukatımız Derya Yaman ile aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu onurlu güzel yolculukta sizlerin fikirleri ve desteği bana ışık olacak.” İfadelerini kullandı.

MEHMET ESEN KİMDİR?

Mehmet Esen, sanata olan ilgisiyle altı yaşında sahnede Münir Özkul’u izleyerek başladı. Ankara Atatürk Lisesi yıllarında tiyatroya olan ilgisi artarak devam etti. Ankara Deneme Sahnesi’nde eğitim aldıktan sonra Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’na (DAST) katıldı. Haldun Taner’in yönlendirmesiyle meddahlığa başlayan Esen, önemli oyunlarda sahne aldı.

Usta oyuncu, Berlin’de Alman ve Türk tiyatrolarında yönetmen ve oyuncu olarak birçok projede yer aldı. 1994’te Genco Erkal’la tanıştıktan sonra Dostlar Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. 1997’de Almanya’da tiyatro çalışmaları yaptı ve “Aşk Hayattan Büyük” adlı romanını yazdı. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli tiyatro oyunlarında ve filmlerde yer aldı. 2021’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği “Yapayalnız” adlı filmde oynadı.

Haberin Devamı

Son olarak, Ekin Onat’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği “Kayıp” adlı kısa filmdeki performansıyla Montreal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.