Gazete Vatan Logo

Meclis’te Taksim gerilimi!

BDP’li Kürkçü ile AK Partililer arasında sert tartışma yaşandı

CHP’nin BAŞKENTGAZ’ın ihalesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerine, Taksim vurdu.

BDP grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Ulusalcı otoriterliğin yerini şimdi yeni bir İslami otoriterlik almak üzere. Bir tür rövanşizmle karşı karşıyayız. Topçu Kışlası’nın yapılması iddiası oraya bir AVM kurulması kavgası değildir; bu, aynı zamanda 31 Mart Vakası’yla bir hesaplaşmadır” dedi.

Kürkçü’nün sözlerine AK Partililer tepki gösterdi. Kürkçü, BDP’li Sırrı Süreyya Önder’i gaz kapsülüyle vuranları affetmeyeceklerini belirterek, “Mülkün sahibi Allah’tır, mülkün sahibi yurttaşlardır. Bunun hesabını sormazsak namerdiz” dedi.

‘Kafan bom boş’

AKP’li Soner Aksoy, “Bağırmadan konuş” diye tepki gösterirken, Kürkçü, “Pabuç kadar dilinden başka bir cihazın yok, kafanın da içi bomboş” karşılığını verdi. Kürkçü’nün, “ Şiddet dolu retoriğiyle, keyfiliğiyle, bütün küstahlığıyla bu rejim, Başbakan Erdoğan’ın kendisinde tecessüm etmektedir” demesi gerginliği tırmandırdı. AK Partili Ahmet Yeni Kürkçü’ye “fosil” diye bağırdı. Söz alan AK Partili Mahir Ünal da Kürkçü için, “Marksist, toptancı yorumcu, meseleyi kişiselleştiren, demokratik sistemin ne anlama geldiğini anlama konusunda müktesebatı yeterli değil” dedi.

Haberin Devamı