Gazete Vatan Logo

Meclis, paketi beş gündür konuşamadı

TBMM, muhalefetin sert eleştirdiği ‘İç Güvenlik Tasarısı’nın görüşmelerine beş gündür başlayamadı. Genel Kurul dün yine toplandı ancak paketi konuşamadı.

TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çok sert eleştirdiği ‘İç Güvenlik Tasarısı’nın görüşmelerine gerginlik nedeniyle beş gündür geçilemedi. Genel Kurul önceki gün yine gergindi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının tümü üzerinden söz sırası gelen milletvekillerini kürsüye davet etti. HDP, CHP ve MHP’li milletvekilleri kürsüye gitmedi. Bunun üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, söz sırası gelen AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’yı kürsüye davet etti. Başkanlık divanı önünde Sadık Yakut ile konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Bostancı’yı görünce hızla kürsüye geldi ve onu engellemeye çalıştı. Bunun üzerine kürsünün etrafı bir anda AK Parti ve HDP’li milletvekilleriyle doldu ve iki parti milletvekilleri arasında itişmeler yaşandı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut oturuma dün saat 14.00’da yeniden başlamak üzere ara verdi. Genel Kurul dün de paket görüşmelerine başlayamadı. Akşam saatlerine kadar milletvekilleri Genel Kurul’da gündemdışı konuşmalar yaptı. Görüşmeler bugün de devam edecek.

Haberin Devamı

Muhalefetten oturma eylemi

TBMM Genel Kurulu’nda iç güvenlik paketi görüşmeleri tartışmalı başladı. Muhalefetteki HDP milletvekilleri Genel Kurul Salonu’nun ortasına oturdu, CHP’li vekiller de arkalarında ayakta durup, alkış ve sloganlarla 1. maddenin oylamasına tepki gösterdi.