Gazete Vatan Logo

Meclis ne zaman tatile giriyor? Meclis tatili ne zaman?

Meclis’in tatile gireceği tarih merak ediliyor. 3.600 ek gösterge, dezenformasyonla mücadele ve öğrenci affına ilişkin düzenlemeler sırayla Meclis gündemine gelecek. Meclis tatili öncesinde görüşülecek bu konuların ardından tatile girmesi bekleniyor. Peki, Meclis ne zaman tatile giriyor? Meclis tatili ne zaman? İşte detaylar…

Meclis ne zaman tatile giriyor? Meclis tatili ne zaman?

Meclis’te bitecek yasama yılı öncesinde önemli gündem maddelerini görüşecek. 3.600 ek gösterge, dezenformasyonla mücadele ve öğrenci affına ilişkin düzenlemelerin Meclis’e gelmesi bekleniyor. Yasama yılının ne zaman bireceği merak ediliyor. Peki, Meclis tatili ne zaman? Meclis ne zaman tatile 2022? Meclis gündeminde hangi konular var?

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRİYOR?

Meclis'te yasama yılı temmuzda bitecek. Meclis’te yasama yılı öncesi yoğun bir mesai yürütülecek.

MECLİS GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

3600 ek gösterge teklifine ilişkin son hazırlıklar yapılıyor. Öğretmenlerin ardından hemşire, polis ve din görevlilerinin de bu haktan yararlanması sağlanacak.

Öğrenci affı da Meclis'in gündemindeki konular arasında yer alıyor. Düzenlemeyle, herhangi bir nedenle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan yüz binlerce üniversiteli gencin okullarına dönmesi sağlanacak.

Af düzenlemesinin yeni eğitim öğretim yılı başlamadan yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Dezenformasyonla mücadeleyi öngören teklif de Meclis'e sunulacak.

Haberin Devamı