Gazete Vatan Logo

Matrix Filmleri İzleme Sırası...matrix Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Sinema dünyasında çığır açan yapımlar arasında Matrix ilk başlarda yer almaktadır. Filmde kullanılan teknoloji ve akıl almaz sahneler herkesin aklında yer etmiştir. Özellikle filmde başrolde yer alan Neo karakterinin kurşunlardan kaçışı halen hafızalarda bulunur. Bu eşsiz yapımın normalde üçleme olarak çekildiği bilinir. Ancak efsane yapımın 2021 yılında dördüncü devam halkası gelmiştir.

Matrix Filmleri İzleme Sırası...matrix Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Matrix Konusu 

Matrix filmi 1999 yılında ilk halka ile vizyona girince insanların ilgisini çekmeyi başardı. O zamanın sinema teknolojisine göre oldukça üst düzey bir yapımdı. Özellikle hareketli sahneler ve akıl almaz diyalogları ile büyük bir etki yaratmıştır. 

Filmde bir grup insanın Matrix denilen bir program içerisinde verdikleri mücadele anlatılıyor. Tabi Matrix, birçok özelliği olan soyut ve somut kavramları bir araya getiriyor. Yaşadıkları dünyada hayatta kalmak için bir kurtarıcıya ihtiyaçları vardır. Bu kişi ise Thomas Anderson adında sıradan bir insandır. Onun Matrix'teki ismi ise Neo'dur. 

Matrix Oyuncu Kadrosu 

Matrix filminde Neo karakterini ünlü oyuncu Keanu Reeves canlandırıyor. Neo'nun en büyük aşkı olan Trinity ise Carrie-Anne Moss tarafından hayat buluyor. Matrix serisinde Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Jada Smith ve Monica Belluci gibi isimlerde rol alıyor. 

Matrix Filmleri İzleme Sırası 

Matrix filminin ilk üç filmi birbirlerine yakın tarihlerde gösterime girmiştir. Son film ise yaklaşık 20 yıl sonra 2021 yılında vizyondaki yerini aldı. 

Haberin Devamı

Matrix (1999) 

Matrix Reloaded (2003)

Matrix Revolutions (2003)

Matrix Resurrections (2021)

Matrix Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Matrix (1999)

İlk film ünlü uçma sahnesi ile başlıyor. Trinity adlı karakter ajanlar ile dövüşürken harika anlara tanıklık etmemize yardımcı oluyor. Daha sonra seçilmiş kişi olduğu düşünülen Neo'u bulmak için harekete geçen Morpheus sonunda onu bulduğuna inanır. Tabi umutları için buldukları bu kişi gerçekten seçilmiş kişi midir? 

Matrix Reloaded (2003)

Matrix serisi 2. film ile devam ediyor. Serinin bu filminde seçilmiş kişi olan Neo artık daha güçlü bir hale gelmiştir. Güçlerini keşfeden Neo için hayatın aşk ve savaş arasında geçmesi bekleniyor. Çünkü Neo ile Trinity birbirlerine aşıktırlar. Savaş ise artık kapıdadır. Ajanlar ve makineler çoktan harekete geçmişlerdir. 

Matrix Revolutions (2003)

Matrix üçlemesi bu halka ile 2003 yılında son buldu. Çünkü ileride yeni bir halkanın geleceği bilinmiyordu. Bu filmde ise Neo artık tüm güçlerini kullanmaya başlar. Ancak bu seferki mücadeleyi kazanmak kolay değildir. Kahin Neo'ya asla duymak istemeyeceği şeyler söylemiştir. 

Haberin Devamı

Matrix Resurrections (2021)

Matrix serisi yeni bir hikaye ile 2021 yılında vizyona girdi. Trinity'nin öldüğünü düşünen Neo onu geri kazanmak için tekrar Matrix'e girmek zorundadır.