Gazete Vatan Logo

Maske satışı serbest mi oldu, satış yasağı kalktı mı? Parayla satılacak maske nerede satılacak, maske üst fiyatı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme planı hazırlandığını ve sınırlamaların bir kısmının azaltılarak da olsa süreceğini duyurdu. Erdoğan, corona virüsü salgının bulaşım hızını azaltmak için maske takmanın mecbur olduğunu dile getirerek, marketler, pazar yerleri ve toplu taşımada maske takma zorunlu olduğunu hatırlattı. Maske satışı hakkında da konuşan Erdoğan, "Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına, halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz." dedi. Maske satışı serbest mi oldu, satış yasağı kalktı mı? Parayla satılacak maske nerede satılacak, maske üst fiyatı ne kadar olacak?

Maske satışı serbest mi oldu, satış yasağı kalktı mı? Parayla satılacak maske nerede satılacak, maske üst fiyatı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 6. Kez telekonferans yöntemi ile toplandı. Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme planı hazırlandığını ve sınırlamaların bir kısmının azaltılarak da olsa süreceğini duyurduktan sonra, cerrahi maske ve bez maskelerle ilgili açıklama da yaptı. Erdoğan, "Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz." dedi. Maske satışı başlayacak mı? Maske parayla mı satılacak, nereden alınacak? Maske üst fiyatı ne kadar, belli mi?

MASKE SATIŞI SERBEST Mİ OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile maske satışının tekrar serbest olacağını söyledi.

PARAYLA SATILACAK MASKE NEREDE SATILACAK, MASKE ÜST FİYATI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maske konusunda yaptığı açıklamada, ‘'Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Bir üst fiyat belirleyeceğiz.' Diyerek maske satışının izni ile ilgili resmi açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan maske fiyatları konunda ise, ‘’Maske satışı yeniden başlayacak ve izin verilen yerlerde maske satışları olacak. Maskelerin satış fiyatlarında bir usulsüzlük , bir fırsatçılık olmaması için tavan fiyat belirlenecek ve maskeler bu şekilde satışa sunulacak.’’

Tavan fiyat ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cerrahi maske, tek kullanımlık maske, hijyenik maskeler ve diğer maskeler için fiyatların daha sonra belirleneceği belirtiliyor.

Maskelerin satılacağı yerler de belli değil. Erdoğan, maskelere vatandaşların kolayca ulaşabileceği bazı yerlerde satışa çıkacağını söyledi.

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI DURDU MU?

Ücretsiz maske dağıtımı devam edecek. Ücretsiz maske edinmek isteyen vatandaşlar başvurularını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet üzerinden yapabilir. Başvurunun yapılabilmesi için açılan sayfada ücretsiz maske başvuru sekmesine tıklanmalı ve TC. Kimlik Numarası, isim soyisim adres, telefon numarası bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekiyor. Formda ayrıca aile fertleriniz için de maske başvurusunda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı