Gazete Vatan Logo

Marmaris yangını söndürüldü mü, yangının sebebi ne, yangını kim çıkardı? Marmaris yangın son durum!

Marmaris’teki yangın söndürüldü mü, Marmaris yangının sebebi ne? MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangını gece boyu sürdü. Havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale yeniden başladı. Bakan Kirişci, 14 uçak ve 20 helikopterle yangına müdahale edildiğini bildirdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede. Yangının tehdit ettiği yerleşim yerleri tahliye edildi. Peki, Marmaris yangınını kim çıkardı, Marmaris yangınını kim yaptı, Marmaris yangınında son durum ne? Marmaris'te orman yangını söndürüldü mü, devam ediyor mu? Marmaris'teki yangın kontrol altına alındı mı?

Marmaris yangını söndürüldü mü, yangının sebebi ne, yangını kim çıkardı? Marmaris yangın son durum!

Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat dün akşam 20.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılırken alevler Otluk Koyu istikametine hızla ilerledi. Yangına ilk anda helikopter ve uçaklarla müdahale edilirken havanın kararmasıyla havadan müdahale kesildi. Yangın gece boyu sürdü. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti.

Marmaris yangınında son durum!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, yangının 20.02’de başladığını ve 20.10’da ilk müdahalenin yapıldığını duyurdu. Kirişci, "Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" ifadesini kullandı.

Marmaris’teki yangın söndürüldü mü?

Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Alevlere, karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediliyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinası

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir" denildi. Ayrıca İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; bölgede devam eden çalışmalarda bin 494 personel, 363 kamu aracı ve 39 iş makinesi görev yapıyor. 

Orman ve İçişleri Bakanları bölgede

Gelişmeleri anbean takip eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangına yönelik çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Yangın bölgesini önce helikopter ile havadan denetleyen Bakanlar ardından Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak’tan brifing aldı.

Orman Bakanı Vahit Kirişçi, aldığı brifingin ardından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 200 hektarlık alanda meydana gelen yangın özellikle şu anda yer araçlarıyla söndürülmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın kararmasıyla birlikte maalesef hava araçlarımızı 45-50 dakika gibi helikopterimizi uçurabildik. Sabah gün ağardığında 20 tane helikopterimiz, 14 uçağımızla müdahaleye başlayacağız" dedi. 

Haberin Devamı

Manzara çok korkutucu değil

Bakan Kirişçi, "Helikopterle yukardan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu ve ürkütücü bir manzara değildi. Sahada gördüklerimiz elbette yerleşim yerlerini de dikkate alarak daha dikkatli daha tedbirli olmamız gerekiyor. Şu anda arada 3,5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor." ifadelerini kullandı. 

Marmaris’teki orman yangının sebebi ne, yangını kim çıkardı?

Yangının çıkış nedeni hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı yoksa doğal neden mi bunlar değerlendiriyor" diye konuştu.

Yangın 3 ayrı noktada aynı anda başladı

Haberin Devamı

Ekiplerin söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, ilk belirlemelere göre, yangının 3 ayrı noktada aynı zamanda çıktığı, bu durumun da sabotaj ihtimalini artırdığı öne sürüldü. 

Alevlerin tehdit ettiği 30 ev tahliye edildi

Yangın devam ederken, alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde alevlerin tehdit ettiği 30 ev, görevlilerin uyarısıyla tahliye edildi. Marmaris yangınını söndürme çalışmalarına, Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 7 TOMA’nın da katıldığı, 12 takviye TOMA’nın ise söndürme çalışmalarına katılmak üzere çevre illerden yola çıktığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı: Derhal destek gönderildi

Marmaris yangınıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş, Muğla Valiliği'nin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Haberin Devamı

Vatandaşlar da yangına müdahale ediyor!

Bölgeye gelen vatandaşlar da yangın söndürme tüpleri ile alevlere müdahale etti. Marmaris'teki bir otelde çalışan Anıl Demirtaş, otelindeki çok sayıda tüpü bir otomobile koyarak iş arkadaşlarıyla yangına müdahale ettiklerini belirtti. Demirtaş, ayrıca ekiplere su ve ayran dağıttıklarını kaydetti.