Gazete Vatan Logo

Mahkeme Sonucu Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

Hakkınızda görülmekte olan mahkemelerin sonuçlarını UYAP sistemi mahkeme sonucu sorgulama hizmeti sayesinde online olarak öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Detaylara bakalım…

Mahkeme sonucu sorgulama işlemlerini e devlet ve UYAP iş birliği ile öğrenmeniz mümkündür. Edevlet davalarım bölümünden hakkınızda herhangi bir mahkeme ya da sizin müdahil olduğunuz bir dava olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça kolaydır. Bu bakımdan sadece e devlet şifresi ile mahkeme dosya sorgulama ve mahkeme sonucu sorgulama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamalar UYAP sisteminde yer aldığı için güvenilir ve doğru bilgiler içermektedir.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Mahkeme sorgulama hizmeti ile sadece alt mahkemelerde görülen davalarınız hakkında değil diğer üst mahkemeler olan Yargıtay ve Danıştay dairelerinde bulunan mahkeme dosyalarını hakkında da bilgiler elde edebilirsiniz. Özellik Yargıtay dosya sorgulama hizmeti daha çok kullanılmaktadır. Yargıtay daire bilgileri ve dosya ilam sorgulama hizmetinden yararlanarak Yargıtay dosya sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Buradan sizden istenilen esas no, karar no, tc kimlik no ve cüzdan seri no bilgilerini girerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mahkeme dosya sorgulama işlemi sayesinde bütün mahkemeleriniz ile ilgili detaylı tarih bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Mahkeme sorgulama işlemleri için E Devlet girişi yapmanız yeterli olacaktır. E Devlet sisteminde yer alan mahkeme sorgulama bağlantısı sayesinde tüm vatandaşların mahkeme sorgulama yapabilmesi mümkündür. Fakat bunun için E Devlet üyeliğiniz ile giriş yapmanız gerekir. Böylece ilgili sorgulama ekranına ulaşabilir, kolayca sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

E Devlet dışında UYAP portalı üzerinden de aynı şekilde sorgulama yapmanız, bilgilerinize ulaşmanız mümkündür. Fakat UYAP sisteminden yararlanmak istediğinizde de sisteme giriş yapabilmek için E Devlet üyelik bilgilerinizi kullanmanız gerekecektir.Bu nedenle eğer E Devlet üyeliğiniz bulunmuyorsa mahkeme sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. Üyelik için ilk olarak PTT’ye gitmeniz ve PTT üzerinden portal şifresi almanız gerekir. Alacağınız şifre sonrasında ilgili şifre alanına aldığınız şifreyi girmeniz yeterli olacaktır. Böylece sadece mahkeme ve dava sorgulama hizmetinden değil, devlet kapısı üzerinden sunulan tüm devlet hizmetlerinden yararlanma imkanı yakalayacaksınız.

Haberin Devamı

Belirtildiği gibi mahkeme dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden tüm mahkeme işlemlerinizi yönetmenizi ve düzenlemenizi sağlayacaktır. İstediğiniz zaman yapacağız mahkeme sorgulama ile birlikte her zaman mahkeme bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz. Özellikle UYAP üzerinden yapacağınız sorgulama işlemlerinde Yargıtay gibi mercilere ulaşan davalarınız hakkında dahi takip yapabilmeniz ve online olarak bilgi alabilmeniz mümkündür.