Gazete Vatan Logo

Londra Köprüsü çöktü ne demek, Londra Köprüsü operasyonu nedir? Londra Köprüsü çöktü operasyonu ne anlama gelir?

Londra Köprüsü çöktü nedir, Londra Köprüsü operasyonu ne demek? İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi sonrasında “Londra köprüsü çöktü” tabiri merak edilmeye başlandı. İşte Londra Köprüsü çöktü operasyonu ile ilgili detaylar…

Londra Köprüsü çöktü ne demek, Londra Köprüsü operasyonu nedir? Londra Köprüsü çöktü operasyonu ne anlama gelir?

İngiltere’de en uzun süre tahtta kalan kraliçesi ünvanına sahip Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından Londra Köprüsü çöktü nedir, Londra Köprüsü operasyonu ne demek? Londra Köprüsü çöktü operasyonu ne anlama geliyor? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

Londra Köprüsü çöktü nedir, Londra Köprüsü operasyonu ne anlama geliyor?

Tahta çıkışının 70. yılını kutlayan II. Elizabeth yakın zamanda sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe’nin hayatını kaybetmesinden sonra ritüeller ve yapılacaklar merak konusu oldu.

Kraliçe öldüğünde, Prens Charles’ın King’e katılım planı olan Spring Tide Operasyonuna geçişten önce gizli Londra Köprüsü Operasyonunun bir parçası olarak, dikkatle koreografisi yapılmış bir dizi güvenlik planı derhal tetiklenecektir.

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü sonrası yaşanacaklar:

Kraliçe yaşamını yitirmesi üzerine, Kraliçe II. Elizabeth’in özel kalemi Sir Christopher Geidt, Başbakan Truss’a gizli bir hat üzerinden bilgi verecek. Eğer ölüm gece gerçekleşirse başbakanı uyandıracaklar ve “Londra Köprüsü yıkıldı” diyecekler.

Haberin Devamı

Bu bilgilendirmeden sonra ise “Operasyon Londra Köprüsü”nün uygulanmaya başlanacağı belirtildi. 15 ülke ve 36 İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi ülkeye bilgi verilecek.

Tarih boyunca devlet televizyonu BBC’nin haberi ilk verdiğine dikkat çekilse de ölüm haberi yayınlandıktan sonra BBC’de Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesine kadar komedi programı yayınlanmayacak.

Radyo kanallarına da özel bir ışık gönderilecek ve bu sayede radyocular “uygun olmayan” müzikleri çalmayacak ve haberlere geçebilecek.

Kraliçe II. Elizabeth’in ölmesi durumunda birçok İngiliz çalışan eve erken gönderilecek. 12 günlük yas döneminde bayraklar yarıya indirilirken spikerler siyah giyinecek ve milletvekilleri de siyah pazubandı takacak.

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin olduğu gün resmi tatil ilan edilirken, bankalar ve Londra Borsası’nda işlem yapılmayacak.

Kraliçe’nin naaşı Westminster Hall’da dört gün boyunca sergilenecek ve Kraliçe ile eşi Edinburgh Dükü’nün yan yana gömülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı