Gazete Vatan Logo

Lokal Boya Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Lokal Boya Nasıl Anlaşılır?

Lokal boya araçlarda aynı zamanda yerel boya olarak da ifade edilebilir. Yani araçların üzerinde sadece işlem görülmesi gereken bölgeye yapılan bir boya uygulamasıdır. Böylece aracın geri kalan kısmına dokunmadan tüm araç aynı renk ve görüntü üzerinden eşit görünür.

Lokal Boya Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Lokal Boya Nasıl Anlaşılır?

Genelde ise aracın değişik hasar bölümlerinden hasar almış olması ile birlikte bu lokal boya yapılır. Aynı zamanda çeşitli nedenlerden dolayı aracın renginin değişmesi ile birlikte ele alındığını söylemek mümkün. Özellikle pek çok kişi lokal boyanın anlaşılıp anlaşılmayacağına dair bilgi almaya çalışmaktadır.

Lokal Boya Nedir?

Araçlarda en fazla gerçekleştirilen uygulamalar içerisinde lokal boya gelmektedir. Çünkü aracın belirli bir bölgesi için ele alınan bir uygulama olduğunu söylemek mümkün. Daha çok araçların üzerinde yalnızca işlem görmesi gereken noktaya yapılan boya işlemidir. Herhangi bir sebepten dolayı renginin kaçması veya yaşanılacak olası hasarlara karşı gerçekleştirilen bir uygulamadır.

Bu uygulamanın sırıtmaması ve orijinal boya gibi görünebilmesi için mutlaka konusunda tecrübe sahibi uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Günümüzde aracın değişik noktalarında yaşanan farklı sorunlara karşı yaygın uygulanan bir yöntem olduğunu söylemek mümkündür.

Lokal Boya Ne İşe Yarar?

Lokal boya özellikle birçok farklı sebepten dolayı yaşanabilecek sorunlara karşı aracın ilk günkü gibi görünmesine imkan verir. Diğer bir ifadeyle lokal olarak uygulanan bölgenin diğer kısımlar ile aynı görüntüye sahip olmasına fırsat verilmektedir. Bu doğrultuda araç kaza ve benzeri gibi durumlarda hasar aldığında lokal olarak boyama yapılır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda çeşitli sebepler üzerinden renginde bir sorun ortaya çıkarsa tekrar aynı renge ulaşması için lokal boya uygulaması gerçekleşmektedir. Diğer yandan çizikler, çarpma, darbe ile birlikte sürtünme gibi birçok farklı sebebe karşı lokal böyle uygulaması her renk üzerinden yapılabilmektedir.

Araçta Lokal Boya Nasıl Anlaşılır?

Çoğu durumlarda araçlarda yer alan lokal boya gözle kolay kolay anlaşılamaz. Özellikle profesyonel düzeyde yapılan lokal boyanın aracın diğer kısımlarındaki renk ile anlaşılması çok zordur. Böyle durumlarda bir servise başvurarak profesyonel düzeyde çalışmalarının yapılması gerekir.

Bu konuda ise servislerde yer alan ve boya kalınlığını ölçmek için kullanılan makineler devreye girer. Böylece lokal boya tespiti gerçekleştirilmesi için makine üzerinden sensörler eşliğinde inceleme yapılır. Çok hassas bir ölçüm yüzünden yapılan bu sistem sayesinde aracın hangi bölgesinde lokal boyu olup olmadığı anlaşılır.

Haberin Devamı

Bu konuda yetkili bir personelden destek almak ve uzman bir servise görünmek en önemli husustur. Aracın hangi bölgesi olursa olsun lokal boya ortaya çıkarılabilir.