Gazete Vatan Logo

Liderler ne dedi?

Çelik ‘Manidar’ dedi, tepki yağdı

CHP heyetinin Ünal’ı teslim almasına AK Parti’den ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten geldi. Bakan Çelik, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Meslektaşınızın bir Türk gazetecinin, evine, çocuğuna, yurduna kavuşmasındana çok sevindim” dedi ancak ekledi: . Suriye makamlarınının Cüneyt Ünal’ı CHP’lilere teslim etmesini manidar buluyorum. CHP’nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal’ın Türk makamlarına değil de, bir STK’ya değil de, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. CHP’nin tutarsız politikalarını, bir yandan ‘savaşa hayır’ deyip diğer yandan Esad’a destek çıktıklarını, gösterilerde Esad posterleri taşıdıklarını herkes biliyor. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Cüneyt Ünal’ın, meslektaşınızın serbest kalması hayırlı olmuştur.’’ Çelik’in bu sözlerine sosyal medyada tepki yağdı.

KILIÇDAROĞLU CEVAP VERDİ:

Oturun kalkın CHP’ye teşekkür edin


Çelik’in sözlerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan jet yanıt geldi: “Bir insanın hayatını kurtarıyorsunuz. Suriye zindanından çıkarıyorsunuz. Bu bir gazeteci. Eşi kurtarılmasını istiyor. Onlar geldiler rica ettiler. Dernekler aileler ne olursunuz gidin kurtarın dediler onlar da gittiler kurtardılar. Normalde ne olması lazım ? Teşekkür etmleleri lazım. Hiçbir yurttaşımızın adı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. İster Suriye’de ister Amerika’da eğer serbest bırakılacaksa ben 135 milletvekilimi dünyanın bütün ülkelerine gönderirim. Kendi insanımızı kurtarıyorum zindandan kurtarıyorum. Manidarmış. Neyi manidarmış? Oturun kalkın CHP’ye teşekkür edin. O gazetecimizi çıkardık Türkiye’ye getiriyoruz. Türkiye için getiriyoruz insanımız için getiriyoruz gazeteciler için getiriyoruz. Bu ülkenin sağlıklı haber alma hakkı için getiriyoruz.”

Gül’den takdir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu’dan Ankara’ya giderken gazetecilerin Ünal’ın Suriye’de serbest bırakıldığını hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Önce tabii bu bütün gayretleri takdir etmek gerekir. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci, dolayısıyla bunları başka gözle görmemek gerekirdi. Görevini yapan insanlar. Her şey tam tamamlanmadan bir şey söylemek doğru olmaz. İyi gelişmelerin olduğunu takip ediyoruz. Henüz kesin bir şey söylemek doğru değil. Milletvekillerinin hepsinin gayretleri takdir edilecek çalışmalardır.”

BÜLENT ARINÇ:

Sevinçliyim


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Ünal’ın serbest bırakılması için girişimde bulunan milletvekillerine teşekkür etti: “İki gazeteci arkadaşımız Suriye’de epey bir zamandır bulunuyorlardı. Biz de onların durumlarını yakınen takip ediyorduk. Zaman zaman sorduğumuzda da hayatta olduğunu biliyor ve rejimin elinde olduğunu ifade ediyorduk. Bugün arkadaşlarımızdan birisinin Cüneyt beyin sağ salim Türkiye’ye döndüğünü ve teslim edildiğini öğrendik. Bundan dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum.”

Haberin Devamı