Gazete Vatan Logo

‘Lice olayı siyasilerle bağlantılı’

Bakan Güler uyuşturucu rantına işaret etti

Uyuşturucu rantına işaret eden Bakan Güler “Bu işin içinde olanlar birtakım siyasasilerle bağlantılı olduğunu biliyorum” dedi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün AK Parti grubunun toplantısından sonra Lice’de 1 kişinin hayatını kaybettiği karakol eylemiyle ilgili açıklamalar yaptı. “Orada terör örgütlerinin kaynağı olarak kullanılan hintkeneviri ekimi var” diyen Güler, şöyle devam etti: “Sadece Lice’de son zamanlarda yapılan operasyonların değeri 100 trilyon. Orada kendilerini sözde ‘alan sorumlusu’ gibi ilan eden bir grup var. Onlar o bölgedeki hint keneviri ekiminde o bölge insanını kullanıyorlar, oradan rant elde ediyorlar.”“ Protestoyu gerçekleştirenlerin bir kısmının uyuşturucu ile ilgili olaylarda yer aldığını anlatan Güler, bu kişilerin bir gün öncesinde civar köylerdeki insanları protesto için topladıklarını da söyledi.

‘İsimler açıklanacak’

“Bunların arkasında siyasi bir güç var mı?” şeklindeki soru üzerine Güler, “Ben siyasi gücü bilmem ama bu işin içinde olanların bir takım siyasilerle bağlantılı olduğunu biliyorum. İsim vermem ama bu soruşturmanın sonunda da açıklanacak. Orada yapılan protestolarda görev alanların bağlantılarını da biliyoruz” diye konuştu.

Bakan Güler, soruları da yanıtlarken, “Ayrıca uzun menzilli silahlar kullanılmış. Karakola gelindiği zaman, karakolun uzağından karakola yapılan atışlar var” dedi.

Soruşturmada ‘gizlilik’ kararı verildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Kayacık Köyü’nde bir kişinin hayatını kaybettiği, dokuz kişinin yaralandığı karakol protestosuyla ilgili soruşturmada ‘gizlilik kararı’ alındı. 28 Haziran’da Kayacık Jandarma Karakolu binasının ek inşaatının protestosu sırasında Medeni Yıldırım hayatını kaybetmişti. Diyarbakır’da Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Lice Cumhuriyet Savcılığı’nın de ilk günden beri soruşturmayı Diyarbakır’daki yetkili savcılık adına sürdürdüğü öğrenildi. Yetkili savcılık soruşturması için gizlilik kararı aldı.

Çavuş ifade verecek

Soruşturma kapsamında, olaydan sonra kaçırılarak önceki akşam saatlerinde serbest bırakılan uzman çavuşun da ifadesine başvuracağı öğrenildi.

Haberin Devamı