Gazete Vatan Logo

Kürtçe şarkı okumadı öldürüldü!

Bir türkü barda eğlenmeye gelen oto galericisi Metin Baydar sahne alan türkücü Sarp Öztürk’ten Kürtçe söylemesini istedi. Öztürk Kürtçe bilmediğini söyleyince galerici sinir-lendi. Bardan ayrıldıktan bir saat sonra silahıyla dönen Metin Baydar türkücü, garson ve gitariste ateş atçı. Bir çocuk babası Öztürk öldü

Mersin’de Derviş Tümüklü’nün sahibi olduğu DT Jasmin Türkü Bar’a gelen ve oto galericiliği yapan Mardinli Metin Baydar, yeğeni Ş.P. ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Baydar, bir ara sahnedeki türkücü Sarp Öztürk’ten Kürtçe söylemesini istedi. Ancak, iddiaya göre Sarp Öztürk, Kürtçe türkü bilmediğini söyleyip bu isteği yerine getiremedi. İsteğinin yerine getirilmemesine sinirlenen ve barda kaldığı sürede müzisyenler ve çalışanlara sataştığı öne sürülen n Baydar, yeğeniyle birlikte saat 01.00 sıralarında bardan ayrıldı.



Tekrar geldi

Yaklaşık bir saat aradan sonra geri gelen Metin Baydar, kapanmak üzere olan barı tabancayla bastı. Silahını çekerek bara giren Baydar, evine gitme hazırlığındaki, evli ve 1 çocuk babası Sarp Öztürk, gitarist 38 yaşındaki Göktay Okçu ve garson 21 yaşındaki Ramazan Koç’un üzerlerine kurşun yağdırdıktan sonra olay yerinden kaçtı. Silah sesleri üzerine polis alarma geçerken, kan gölüne dönen DT Jasmin Türkü Bar’dan ağır yaralı çıkarılan türkücü Sarp Öztürk, gitarist Göktay Okçu ve garson Ramazan Koç hastanelere kaldırıldı. Karın boşluğu ile göğsüne 2 kurşun isabet ettiği belirlenen Sarp Öztürk, müdahalerere rağmen yaşamını yitirdi. Sağ bacağından yaralanan gitarist Göktay Okçu Mersin Devlet Hastanesi’ne, kalçasından yaralanan garson Ramazan Koç ise Toros Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan garson Ramazan Koç, “Bir anda silahla içeri girerek etrafa kurşun yağdırdı. Kendimi yere atarak canımı zor kurtardım” dedi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesi sonrası iş yerinin geçici süreyle işletmeye kapatılması kararlaştırıldı. Olaya karıştığı öne sürülen 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Eşkali belirlenen M.B’nin evinde ve iş yerinde aranma yapıldığı ancak henüz yakalanamadığı öğrenildi. Bu arada Sarp Öztürk’ün sosyal paylaşım sitesinde ise 600’ün üzerinde hayranı bulunuyor.
Olayın duyulmasının ardından çok sayıda kişinin baş sağlığı mesajı yayımladığı sitede Öztürk’ün, Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent ve Kıvırcık Ali gibi çok sayıda ünlü ile çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Albümünü bitiremedi

Kürtçe türkü söylemediği iddiasıyla öldürülen Sarp Öztürk’ün çevresinde son derece sevilen ve beğenilen bir sanatçı olduğu belirtildi.

Sanatçının kendisine ait Facebook sayfasında 500 kişiden oluşan bir hayran grubu yer alıyor. Kişisel sayfasında Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Güler Duman gibi bir çok ünlü sanatçı ile de birlikte çektirdiği fotoğrafları bulunan Sarp Öztürk’ün, bir albüm çalışması içinde olduğu belirtildi.

Haberin Devamı