Gazete Vatan Logo

‘Kumpas’ iddianamesi: Amaçları tasfiyeydi!

‘Askeri casuslukta kumpas iddianamesinde, MİT elemanlarına yönelindiği ve eş zamanlı olarak KCK soruşturmasına MİT Müsteşarı Fidan’ın dahil edilmeye çalışıldığı belirtildi.

‘Kumpas’ iddianamesi: Amaçları tasfiyeydi!

İzmir’deki “askeri casusluk soruşturması”nda sahte delil üretildiği iddiasıyla ilgili “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik soruşturma kapsamında 2’si başka bir soruşturmadan olmak üzere 20’si tutuklu 68 sanık hakkında açılan davaya, iddianamenin okunmasıyla devam edildi.

İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri’nin konferans salonunda görülen duruşmada, aralarında merkez valisi, mülkiye müfettişleri, dönemin İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve emniyet mensuplarının da bulunduğu bazı sanık ve müştekiler ile taraf avukatları hazır bulundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan bin 13 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi.

Fidan hatırlatması

İddianamede, askeri casusluk davasında yargılanan Narin Korkmaz’ın evindeki aramalarda ele geçirilen dijital veride, üst düzey bürokratların bir örgüt çatısı altında gösterilmesi ile aynı davanın iki numaralı sanığı emekli Albay Coşkun Başbuğ’un yaptığı bazı görüşmelerle MİT elemanlarının soruşturmaya dahil edilmek istendiği anlatıldı. İddianamede, şöyle denildi:

Haberin Devamı

Soruşturmanın MİT elemanlarına da yöneltilmesi, bir anlamda Başbakanlık ve diğer bakanlıkların üst düzey bürokratlarını hedef alan bir kurgulamanın da planlandığının göstergesidir. MİT elemanlarının soruşturmaya dahil edilmesi 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarını (Hakan Fidan) KCK soruşturmasına dahil etme çabasıyla eş zamanlı olduğu birlikte değerlendirildiğinde, bu soruşturmayla ulaşılmak istenen asıl amacın sivil ve askeri bürokraside hedef seçilen şahısların tasfiyesi olduğu yönünde kuvvetli şüphe ve kanaate varıldığı anlaşılmaktadır.

Verileri silmişler

Yasa dışı değerlendirilen tüm dinlemelerin şantaj unsuru olarak kullanılacak bilgileri elde etmeye yönelik olduğu kanaatine varıldığı bildirilen iddianamede, FETÖ/PDY mensuplarının asıl amaçlarına ulaşmak için usulsüz işlemler gerçekleştirdiği, bunların önüne geçmek adına kurum ve kuruluşların bünyesindeki çeşitli verilerin silindiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Haberin Devamı