Gazete Vatan Logo

KPSS tercih robotu ile tercih işlemleri nasıl yapılır?

KPSS tercihleri 21 Aralık'ta başladı. Milyonlarca kişi memur hayaliyle yanıp tutuşarak tercih yapmaya başladı. Bazı kişiler ise tercih robotu ve nitelik kodları gibi konuları bilmediklerinden dolayı KPSS tercihlerini yapamıyor. İşte KPSS ile ilgili tüm bilgiler...

KPSS tercih robotu ile tercih işlemleri nasıl yapılır?

21 Aralık'ta başlayan KPSS tercihleri 30 Aralık Cuma günü son bulacak. Son 2 günün kaldığı KPSS tercihlerini zamanında ve doğru şekilde yapmak büyük önem taşıyor. Hayattaki en önemli sınavlardan biri olan KPSS'de doğru tercih yapabilmeniz için bilgiler paylaştık.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS NİTELİK KODLARI VE ÖZEL ŞARTLAR HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS tercih işlemleri için adaylar www.osym.gov.tr internet sitesine giriş yapmalıdır. Sitenin ana sayfasında yer alan “Yakındakiler” bölümü üzerinden “KPSS 2016/’ Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme bölümü üzerinden tercih işlemlerine başlamaları gerekiyor. Bu bölüm üzerinden tercih tarih ve saatleri görülebilmektedir. 21 Aralık 2016 tarihinde saat 10:00’da başlayan KPSS tercihleri 30 Aralık 2016 tarihinde saat 23:59’da bitecektir.

Tercih işlemlerinizi bu bölüm üzerinden “Tercih Yap” butonuna basarak başlatabileceğiniz gibi, ais.osym.gov.tr sitesi üzerinden KPSS 2016/ 2. Tercih bölümü üzerinden de başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunun için ilk olarak T. C. Kimlik numaranızı ya da yabancı uyruklu iseniz size verilen numara ve şifreyi girmeniz ve ardından aday işlemleri sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Bu bölümden sonra “Tercih Bildir” alanına tıklamalı ve hazırlamış olduğunuz KPSS tercih listesinde yer alan pozisyon ve kadrolara ilişkin bilgileri Kod bölümü üzerinden tercih rehberinde yazan bu pozisyon ve kadrolara ait nitelik kodlarını yazmalısınız. Tercih listenizi geçirdikten sonra bir kez daha kontrol etmenizde fayda var. Böylece KPSS tercihlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.